zaterdag 29 september 2007

Lotje



Sjaak was eerder dus onze vaste lezers weten het al: vandaag hebben wij Lotje opgenomen in ons gezin. Lotje is een klein poesje van ongeveer anderhalf jaar. Ze komt uit het asiel, in Domstad-terminologie het Stichts Asyl.

Direct bij thuiskomst begon ze rond te drentelen door het huis, maar liet zich gemakkelijk verlokken tot een aaibeurt. Hoewel het een donkergroen weekend is, zijn drie van de kinderen al op poezenaaivisite geweest. En ook dat liet Lotje zich spinnend welgevallen. Goede voortekenen.

Heerlijk, weer een kat in huis te hebben. Elsje voelt zich de koningin te rijk.

vrijdag 28 september 2007

Met afstand het slechtste stokje



Elsje luistert in de auto graag naar radio 538. Vandaag bij Niels en Froukje: "met afstand het slechtste". Luisteraars konden insturen waar zij met afstand het slechtst in waren.

Elsje wilde al sms-en "sms-en, want dit berichtje is van gisteren", maar ja, ze zat achter het stuur, dus daar kwam niets van terecht. Maar het idee voor een stokje-stukje was geboren.

Waar is Elsje met afstand het slechtste in? Een minuutje nadenken leverde het volgende rijtje op:
- geduld beoefenen. Een zeer ongeduldig tiep, dat Elsje
- gebruik maken van een toilet dat niet spic en span is. Wel een tikkie smetvrezig, dat Elsje
- linkshandig dingen doen. Een zeer rechtshandig mens, dat Elsje

En nu geeft ze het met-afstand-de-slechtste-stokje door aan... diegene die het op wil pakken, want in stokjes opdringen is ze ook al met afstand het slechtst.

donderdag 27 september 2007

Help het milieu



Opel heeft sinds kort een reclamecampagne, onder de slogan "Opel bouwt aan een schonere toekomst". Alle modellen hebben een katalysator en je kunt wel 450 km rijden "zonder enige schadelijke uitstoot". Het ontbreekt er nog maar aan dat ze bij Opel roepen: "Help het milieu, rijd een Opel".

Elsje denkt bij dit soort reclames vooral: "Help, het milieu!"

maandag 24 september 2007

Echt, Elsje komt terug...



Schrik, al bijna drie maanden niet geblogd. Elsje belooft het met haar hand op het hart: ze komt terug. Nu alleen nog inspiratie om leuke stukjes te schrijven. Voor ideeën houdt ze zich aanbevolen.