zaterdag 8 juli 2006

TroostEr zijn van die momenten, dat je nadenkt over je eigen uitvaart. Wil je begraven of gecremeerd worden, of heel modern gecryomeerd, wie moeten erbij zijn, hoe moet de 'dienst' eruit zien, welke muziek moet er klinken, wat voor kleur kleren wil je aan in je kist en meer van dat soort zaken. Elsje heeft onlangs een levensverzekering aangevraagd en daarmee is er weer zo'n memento mori moment langsgekomen.

Nou heeft Elsje niet zoveel wensen op dat gebied. Zij is van mening dat een uitvaart vooral aan de wensen van de nabestaanden moet voldoen. Zíj moeten het gevoel hebben voldoende afscheid genomen te hebben en getroost verder kunnen gaan.

Elsje heeft wel een suggestie voor troostrijke muziek: de Moody Blues met Dawn is a feeling. Het nummer is wellicht een tikkie grijsgedraaid in de Top 100 Aller Tijden, waardoor je er het prachtige misschien niet meer vanaf hoort. Hierbij de tekst, dan begrijpt de lezer wel wat Elsje bedoelt.

Moody Blues - Dawn: Dawn Is A Feeling

Dawn is a feeling
A beautiful ceiling
The smell of grass
Just makes you pass
Into a dream

You're here today
No future fears
This day will last
A thousand years
If you want it to

You look around you
Things they astound you
So breathe in deep
You're not asleep
Open your mind

You're here today
No future fears
This day will last
A thousand years
If you want it to

Do you understand
That all over this land
There's a feeling
In minds far and near
Things are becoming clear
With a meaning

Now that you're knowing
Pleasure starts flowing
It's true life flies
Faster than eyes
Could ever see

You're here today
No future fears
This day will last
A thousand years
If you want it to

1 opmerking:

Sjaak zei

Het is het slotnummer 'Nights in White Satin' van het album 'Days of future past' dat zo bekend is. Sjaak vond het altijd 'over the top'. Juist door het hele album te luisteren heeft het nummer veel aan betekenis gewonnen. Een beetje ongekeerd van grijsdraaien dus. Sjaak weet ook nog een lange autorit met 'Dawn is a feeling' te herinneren, waarin we genoten van de tekst en muziek. We hoeven dus niet te wachten op de uitvaart gelukkig, laat die maar even uitbljven...