woensdag 30 augustus 2006

Wat een weer weerDe afgelopen dagen is Elsje met het oudste kind in Barcelona geweest, waarover later nog veel meer. Toen ze vertrokken plensde het en bij terugkomst nog steeds. "Wat een weer weer" riep Elsje, waarop in haar hoofd direct het liedje uit Tita Tovenaar opborrelde:

Wat een weer weer, wat een weer
Regen plenst weer langs de ramen
En de wind die gaat tekeer
Wat een weer weer, wat een weer

Leuker eigenlijk is het regenliedje uit Ja zuster, nee zuster:

Loopt u zo alleen in de regen, juffrouw?
Mag ik u een eindje vergezellen?
Nou, ik ben daar eigenlijk tegen, mijnheer
Dat zal ik u wel dadelijk vertellen
(...)
Samen met u onder een paraplu, wiedewie
Samen met u onder een paraplu

En zo floepten er aan de lopende band regenachtige songs op in Elsjes hoofd. Wat dacht u van de klassieker: Singin' in the rain uit de gelijknamige film? Ritme van de Regen van Rob de Nijs? It's raining again van Supertramp? Here comes the rain again van de Eurythmics? And when the rain begins to fall van Germaine Jackson en Pia Zadora? Rain down on me van Kane? November rain van Guns 'n Roses (ok, het is nog augustus, deze telt niet mee)? It's raining men van the Weathergirls? Purple rain van Prince (deze laatste twee gaan natuurlijk niet over regen, tellen dus ook niet mee)?

Kennelijk kietelt regen de creativiteit! Maar o jee, wat als al deze natte muziek het effect heeft van een regendans? Dan zit Elsje de komende maanden alleen nog maar tegen regengordijnen aan te kijken... Snel gedacht aan iets zonnigers! Net uit Barcelona komende houdt Elsje het daarom voor vandaag maar op: Summer in the city van The lovin' spoonful (trouwens geweldig gecoverd door Joe Cocker)

Hot town, summer in the city
Back of my neck getting dirty and gritty
Been down, isn't it a pity
Doesn't seem to be a shadow in the city

2 opmerkingen:

Ina zei

Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? Wisselvallig met telkens een bui? Is het weer voor een vest of een trui? - Annie MG spoelt al dagen door mijn hoofd. Het Lange Voorhout met plu's heb je in ieder geval gemist..

Elsje zei

Ik moet als het zo regent wel altijd aan jou denken: ideaal Ina-weer! :-)