donderdag 24 april 2008

PopHoewel nog niet ontslagen uit het Krankenhaus, verkeert Elsje niet meer louter in dromenland. De wereld buiten haar bed en haar boek begint weer interessant te worden. En dit berichtje deed haar in het toetsenbord klimmen. Vooral omdat het zo heerlijk stereotiep, lachwekkend en absurd is.

Een SGP-Statenlid in Gelderland wil popmuziek verbieden. Het heeft volgens deze man (uiteraard!), die gezegend is met de geweldig toepasselijke naam Nelis Zondag, geen educatieve waarde en leidt tot drugsgebruik en vandalisme. Sterker: "Popmuziek heeft de intentie de mens los te maken van God".

Het was alsof Elsje 50 jaar in de tijd terug keek, toen ze het berichtje las. Elsje las namelijk van de week 'Het zwijgen van Maria Zachea', waarin de opkomst van de verderfelijke popmuziek in de jaren '60 van de vorige eeuw één van de uitingen van de sociale omwentelingen uit die tijd vormde. Of misschien zelfs wel één van de oorzaken van die omwentelingen. Come on, Zondag, dit is de 21e eeuw! De tijd van de hele noten is nu echt voorbij hoor!

Elsje heeft nog wel een suggestie voor het Statenlid: verbied geloven! Dat heeft immers ook vandalisme tot gevolg en over de educatieve waarde ervan valt ook nog wel te twisten. O nee, nou vergist ze zich, want dat past natuurlijk niet bij de beginselen van de mannenbroeders-partij.

6 opmerkingen:

elke zei

In de jaren '80 maakten ze daar een film over: Footloose.
En wat ben ik blij dat je terug bent, begon me al zorgen te maken. Wat was het?

Elsje zei

naast een stevige buikgriep nog een hele hoop. komt nog wel in blogjes aan de orde...
jouw rug/nek dan (vroeg de lamme aan de blinde ;-) )?

Ina zei

Daar schijnt al een politieke partij voor te zijn, Elsje, die een geloof wil verbieden: sluit je aan!

Branwen zei

Als dat zo is (let wel; 'als' want ik heb er een hard hoofd in) dan hebben we juist meer popmuziek nodig! Hoe losser van god hoe beter. Moet maar eens over zijn met dat religieuze geneuzel.

Elsje zei

@ina: touché, oef! ik had het natuurlijk anders moeten formuleren. iets als: geloven is prima, maar dring het mij niet op, hou het voor jezelf en je gelijkgestemden... hrm... maar dat klinkt weer zo politiek correct, en past niet bij Elsje, dat weet je toch? :-)

Elsje zei

@branwen: LOL!