vrijdag 1 mei 2009

Van die genante dingen dus...Vandaag besloot Elsje dat het de hoogste tijd was voor nieuwe beha's. Een aankoop die ze altijd zo lang mogelijk voor zich uitschuift. Want waar het kopen van schoenen Elsje erg veel plezier doet, is het kopen van beha's bijna pure pesterij. Elsje heeft namelijk niet zo'n courant model lichaam waardoor zij winkel in, winkel uit moet alvorens zij tot een bevredigende aankoop over kan gaan.

In elke winkel speelt zich dan het volgende tafereel af: Elsje zoekt een paar leuke exemplaren in wat - in letters en cijfers althans - de juiste maat zou moeten zijn uit en begeeft zich naar de paskamer. Daar ontdoet zij zich van haar bovenkleding, trekt een van de uitgezochte modelletjes aan en komt daar tot de conclusie dat die niet past. Op dat moment wordt het gordijn van het pashokje half opengeschoven en een winkeldame gaat zich ermee bemoeien...

Daar sta je dan dus, in zo'n pashokje, met geopend gordijn, half bloot. "Nee, dat is duidelijk niet de juiste beha voor mevrouw" roept de winkelmevrouw bezorgd uit (alsof Jules de Corte dat niet ziet). Godlof is zij speciaal op de wereld om de clientèle aan een correct passend model te helpen. Met haar maatlint meet ze snel borstomvang en omvang onder de borst na om tot de conclusie te komen dat Elsje de maat moet hebben die ze al aanheeft. Ja duh, dat wist die natuurlijk al lang.

Voor één gat is de winkeldame natuurlijk niet te vangen: een ander merk zal zeker uitkomst bieden. Ze snelt weg en komt zonder uitzondering met de meest vreselijke tenten aangezet, die misschien leuk zijn als je 60+ bent, maar als jonge deerne van nog geen 40 wil je toch niet in een huidskleurig, corsetachtig geval gezien worden. Kom op, zeg!

Teleurgesteld verlaat Elsje steevast na zo'n passessie de winkel; zonder aankopen. Of met een 'nou ja, dat moet dan maar' aankoop.

Tot vandaag. In een zelfhelpsessie heeft Elsje maar liefst twee goed zittende en ook nog aardig uitziende exemplaren weten te scoren. Wonderen zijn de wereld nog niet uit!

10 opmerkingen:

Linn zei

Dat lijkt mij behoorlijk frustrerend zo moeilijk de juiste en toch mooie beha kunnen vinden. Fijn dat het deze keer dan toch gelukt is.

Ik heb het trouwens niet voor verkoopsters die zich 'moeien'. Het is hun werk natuurlijk en hun deskundige mening kan velen helpen maar ik word er gewoon ongemakkelijk en onwennig van.

Cursief Huigje zei

noteer het adres van die winkel! Een goeie winkeldame trouwens zou de beschreven 'toestanden'moeten kunnen vermijden, vind ik.

Sonnetje zei

Sonnetje heeft enkele jaren geleden dé oplossing voor haar 'probleem'* ontdekt: Marlies Dekkers! Wel erg prijzig, maar 't zit de hele dag fijn zonder getrek en gezeur. En 't ziet er nog leuk uit ook :-)

* Sonnetje vindt nog steeds dat niet ZIJ maar de ontwerpers een probleem hebben.

Suske. zei

destijds was er een winkel in Roeselare waar men een verkoopster had waarvan men wist te vertellen dat "niemand kan ze er zo goed instoppen als zij dat doet".
Die winkel is volgens mij ondertussen verdwenen.

Anoniem zei

O, dat herken ik zo. Lingerie kopen is elke keer weer een opgave. Ik zweer dan ook bij winkels waar geen winkeldames rondlopen. ;)

Nes zei

Ik doe dat ook niet graag, gewoon die bemoeizucht...!

LUC zei

België staat op de tweede plaats , met de cupinhoud ter wereld. Als Vlaanderen alleen was de eerste , maar ja we hebben Waalse collega's en met Justine Henin als voorbeeld... (hahaha) Bron Geert Hoste.

Zeekraai zei

Foto ?

Branwen zei

Wat Sonnetje zegt!!!

elke zei

Tiens, mij reactie is blijkbaar weg. Ik koop altijd hetzelfde merk en altijd dezelfde maat. Very easy. Niks past mij zo goed als een echte Belgische Marie-Jo.

(ok, een Marlies Dekkers past ook goed maar ligt mij meestal iets minder qua stijl)