vrijdag 14 augustus 2009

Nog vier

Nog maar vier blogjes te gaan in deze serie, want dan is Elsje eindelijk veertig geworden. Ze heeft gelukkig alweer zat onderwerpen om ook na dinsdag nog leuke stukjes over te schrijven, geen zorgen! Maar voor vandaag beperkt ze zich tot 2005, het jaar waarin Elsje 36 wordt.

In dat jaar overlijdt Paus Johannes Paulus II, op 84-jarige leeftijd, waarmee er hoop komt op een wat gematigder leider van de Katholieke kerk. Helaas wordt als volgende Paus weer een bejaarde conservatieveling gekozen, die zichzelf Benedictus XVI noemt...
Het proces tegen de leden van de zgn. Hofstadgroep, de groep rond de moordenaar van Theo van Gogh, gaat van start.
Zowel Nederland als Frankrijk wijzen in een referendum de 'Europese Grondwet' af.
Bij terroristische aanslagen in het Londense openbaar vervoer zijn 52 doden te betreuren; daarnaast zijn er en meer dan 700 gewonden. In de VS zorgt orkaan Katrina voor een watersnoodramp waarbij ongeveer 1800 doden vallen. Ook zijn er 2000 vermisten. Israƫl besluit tot terugtrekking uit de Gaza-strook.
Eind november zorgt een sneeuwstorm voor de langste avondspits ooit: om 18 uur staat er meer dan 800 km file.

Voor Elsje is de opluchting groot als ze in september bij de notaris zit om allerlei papieren te ondertekenen. Daarmee is de 'scheiding' van haar ex na bijna 3,5 jaar eindelijk rond. Gelukkig toeval wil dat Sjaak en zij op diezelfde dag een bod uitbrengen op een huis dat ze samen zouden willen kopen. De verkopers gaan na enige onderhandeling akkoord waardoor vlak voor de jaarwisseling Elsje bij diezelfde notaris zit om weer papieren te tekenen. Maar nu zijn de tranen die daarbij vloeien, tranen van geluk.

Muzikaal gezien is 2005 voor Elsje een onbetekenend jaar. Met veel zoeken heeft ze nog wel een heel lekker nummer weten op te duikelen. Maar dat is best een magere oogst voor vandaag. Voor suggesties staat ze dan ook open...

2 opmerkingen:

JannyAn zei

Dit was wel een heel mooi jaar...Leuk trouwens, dat we dezelfde dag jarig zijn. Ik had alleen wat meer blogjes nodig gehad voor het aftellen :-)

Suske. zei

sinds ik van geloof veranderd ben kan het vaticaan me niets meer maken. Jammer voor hen die er in blijven geloven.
En dan nu op naar de eindstreep. De bloemen en zoentjes staan/liggen al klaar.