woensdag 12 augustus 2009

Nog zes

Nog maar zes dagen tot Elsjes haar veertigste verjaardag mag vieren. En daarmee is dit alweer de vierendertigste bijdrage in deze blogserie. We zijn vandaag aangekomen in 2003.

Kennen jullie het gebed van de waterbeheerder? "Geef ons heden ons dagelijks brood en eens in de tien jaar een watersnood". Dat gebed wordt min of meer verhoord want op waterbeheergeied is 2003 buitengewoon interessant. Door de droge zomer wordt de normale stroomrichting van het water van de Amstel omgekeerd om zo voldoende water in West-Nederland te kunnen krijgen. Bovendien veroorzaakt de droogte een totaal onverwachte afschuiving van de dijk bij Wilnis.
Anna Lindh, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken wordt neergestoken en overlijdt een dag later; Anja Joos wordt, omdat ze wat zou hebben gestolen, door supermarktmedewerkers dusdanig geschopt dat ze overlijdt. Het kassabonnetje zit tussen haar kleding.
De opening van de Westerscheldetunnel maakt Zeeuws-Vlaanderen stukken minder afhankelijk van de veerdiensten.
De uitbraak van SARS, een soort longontsteking, levert beelden op van luchthavens waar mensen rondlopen met mondkapjes op. Met name de gezondheid van mensen die naar Aziƫ zijn geweest, waar de ziekte vooral rondwaart, wordt gemonitord.
Wereldwijd wordt gejuicht als Saddam Hoessein wordt gevonden en gearresteerd.

Voor Elsje is 2003 het jaar van het hervonden geluk. Ze koopt voor het eerst in haar leven zelf een auto, vlak daarna vindt ze een nieuwe baan en tot slot komt door een slimme actie van een wederzijdse vriendin Sjaak in haar leven. Om niet in herhalingen te vervallen vewijst Elsje graag naar het blogje dat ze hierover al eens schreef.

Qua muziek is 2003 eigenlijk niet heel bijzonder. Christina Aguilera zingt een nummer tegen anorexia, Veldhuis & Kemper willen graag in elkaars schoenen staan, Nena & Kim Wilder maakt het waar of wanneer niet uit en de Sugababes worden er alleen maar sterker van. Opvallend is dat Elsje merkt dat ze deze clips eigenlijk nooit gezien heeft. Het is de tijd van naar de radio luisteren in de auto...

Elsjes muzikale hoogtepunt van het jaar is Clocks van Coldplay. Het filmpje dat ze in haar blog insluit is niet zozeer een flitsende clip (die kunnen de jongens van Coldplay ook maken) maar omdat het live gewoon een hele goede band is.


En een bijzondere samenwerking leidt tot nog een prachtig nummer.

Geen opmerkingen: