dinsdag 11 augustus 2009

Nog zeven

Over een week is het zover: Elsjes veertigste verjaardag! Met nog zeven dagen te gaan, zijn we dus nu in 2002 aanbeland. Een bewogen jaar voor Elsje.

Maar niet alleen voor Elsje. Wat te denken van de ontvoeringen van Ingrid Betancourt in Colombia en Arjan van Erkel in de Kaukasus? Of de moord op Pim Fortuyn? Het overlijden van Prins Claus? De twee gevallen kabinetten?
Het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel in 2002. Zo wint de Nederlandse Olympische ploeg 8 medailles, wint Feyenoord de UEFA-cup, trouwen Willem-Alexander en Máxima.
Nadat in 1999 de euro officieel ingevoerd is, zijn de munten en bankbiljetten eindelijk te verkrijgen. Om iedereen er bekend mee te laten worden, krijgt iedere Nederlander vanaf 6 jaar een setje munten toegestuurd.

Elsje besluit begin 2002 om bij haar vriend weg te gaan. Een besluit waar vele liters traanvocht aan vooraf gingen en ook volgden. Eind juni is het zover: ze betrekt een eigen appartement. Hoewel betrekken misschien een overstatement is van de wijze waarop ze daar de eerste dagen/weken woont: ze slaapt op een geleend matras, met een laken vastgeprikt voor het slaapkamerraam, ze kookt in de magnetron want een gasstel heeft ze nog niet, en eet de maaltijd daarna zittend op een kussentje op de grond op. Ze is diep verdrietig maar tegelijkertijd opgelucht dat er een einde is gekomen aan de spanning die er in huis heerste als zowel zij als haar vriend thuis waren. Dat ze weer zonder eerst diep adem te halen de sleutel in het slot van de voordeur steekt. Dat ze weer slaapt...

Elsje zal jullie vandaag niet vermoeien met de beelden van Carel Kraayenhof die Máxima tot tranen toe ontroert als hij Adios Nonino speelt, hoewel hij er een vette hit mee scoorde. Mocht je dat toch graag willen zien, dan moet je het zelf maar weten en toch hier klikken...

Andere Zuid-Amerikaanse muziek daarentegen is wel geschikt voor deze plek. Mocht je dat te ingewikkeld vinden, of raak je er ontgoocheld van, dan kun je altijd nog een moord plegen, ook op de dansvloer. Of zadelt Elsje jullie nu met een dilemma op? Genoeg gekletst. Tijd om wat beelden op jullie te laten regenen!

Omdat Sjaak en Elsje nog niet zolang geleden naar Di-rect zijn geweest en omdat de band onlangs uit elkaar ging hier een hit van hen uit 2002: Inside my head.


En om vandaag met een dansje te kunnen eindigen hier de dames van Las Ketchup. Omdat de oudste spruit dat jaar aan Spaanse les begint en het op het traditionele schoolfeest met haar lesgroepje uitvoert.

7 opmerkingen:

Suske. zei

is dat ook alweer zeven jaar geleden. Ik krijg het gevoel dat ik oud word.

Sjaak zei

Het laatste jaar dat ik niet met jou heb meegemaakt. Ook voor mij was 2002 een jaar met verdriet van een beëindigde relatie en herwonnen geluk en zelfvertrouwen.

De hele Pim-hysterie heb ik destijds nauwelijks meegekregen; was teveel met mezelf bezig. Andere Tijden Sport had daar onlangs een mooie documentaire van de combinatie Fortuyn-Feyenoord dat de UEFA Cup won.

nrrdgrrl zei

munten toegestuurd? nee, je moest ze ophalen. een vriend zou dat voor ons doen omdat wij op vakantie waren, maar hij vergat het/had geen zin/whatever, dus heb ik ze nooit gezien.

Elsje zei

@sjaak: fijn dat je naar die Andere Tijden verwijst. Ik heb voor deze serie (en zeker voor de bijdragen vanaf ongeveer 1990) geworsteld met de vraag of ik ook beelden van nieuwsfeiten zou opnemen. Uiteindelijk werd het dan te groot, dus ik heb het niet gedaan. Misschien een andere serie...

Elsje zei

@Francky: jonge blommen, dat zijn en blijven we. Toch?

@nrrdgrrl: oh ja! dat was ik helemaal vergeten! je kreeg zo'n voucher thuisgestuurd. Heel sneu want van onze kinderen kreeg alleen nr 1 een setje, nr 2 was nog te jong. Hij was stikjaloers op zn zus :-)

Sjaak zei

Als iemand nog die documentaire wil zien: http://anderetijdensport.nos.nl/uitzending/feyenoord-fortuyn

VenusVido zei

Jeeeh, dat met Pim, toen reden we door de bergen van Cyprus, toen we het hoorden, in het Cypriotisch voor de radio, tjeeeh, is dat alweer zeven jaar terug? Gosh! En dat Ketchup lied, tsssss, best wel een grappig deuntje, vond ik stiekem, want ja, erg verantwoord was het niet, maar dat is wel vaker zo met hitjes.