woensdag 27 februari 2008

Hier zit Rouvoet achter!Als het gaat om het Redden van het Milieu, slaan de autofabrikanten zichzelf om het hardst op de borst. Tegenwoordig maken ze echt alleen nog maar bijzonder milieuvriendelijke auto's. En laten ze de ene heilige koe na de andere loeien dat híj (gek om over een koe als hij te schrijven maar dat terzijde) de minst vervuilende van de planeet is: zuiniger, minder uitstoot, dus Groen, Groener, Groenst als Gras, nee, Groenst als EKO-Gras!

Tegelijkertijd signaleert Elsje een andere trend: de opmars van de Grote Gezinsauto. Werd het NSG altijd een beetje meewarig aangekeken als de Vinvis voor kwam rijden, nu zijn Sjaak en Elsje ineens hip. Want waar de gezinsauto tot voor een aantal jaar terug aangeprezen werd met vader achter het stuur, moeder met een thermoskan koffie op de passagiersstoel en hun drie bloedjes heppie op de achterbank, nu heeft dat ineens geen realiteitswaarde meer. Het gezin is ineens Groot! En de bijbehorende auto dus ook.

Op de radio prijst Ford de nieuwe Fiësta aan door een jonge vader beduusd aangifte te laten doen van de geboorte van 'Ben Koot, Tim Koot, ehh, Saskia Koot en ehhhhhhh Els Koot'. Afgezien van het feit dat je never nooit niet vier kinderen in een Fiësta gepropt krijgt, is het opmerkelijke reclame. Opel doet er zelfs nog een schepje bovenop door een gezin met maar liefst vijf kinderen te laten figureren in de reclamespot voor de nieuwe Zafira. Vader gaat afrekenen na het tanken, en terwijl hij even niet oplet, doet de rest van het gezin alsof ze de pitploeg vormen die de auto weer helemaal klaar maken voor het volgende deel van de kennelijk lange trip.

Elsje kan niet anders dan concluderen dat Rouvoet hier achter zit.

5 opmerkingen:

Sjaak zei

Nee joh. Rouvoet snapt het niet. Door zo te hameren op het gezin blijven ze klein. Wie wil nou vijf kinderen produceren. Als hij het scheiden nu eens zou promoten, dan komen er uiteindelijk nieuwe samengestelde gezinnen, die weer in een klap groot zijn. Dus Andre kom op: sponsor de volgende echtscheidingsbeurs!!

Elsje zei

ROFLOL!

Ina zei

Hallootjes? Waar zijn de groenen gebleven die nog wel eens de fiets of de trein pakken??
Note to self: plaatje zoeken van Orimoa-tandem uit kinderprogramma jaren zeventig.

Elsje zei

@Ina: ja, ook dat nog! Maar dan wil ik het graag nog wat grootser aanpakken: in deze wereld van overbevolking zou de discussie over geboortebeperking moeten gaan. Het hele gezinnetje in de SMART of (zoals jij terecht opmerkt) op de tandem!

elke zei

Meer dan twee kinderen per vrouw zou slecht zijn voor het milieu naar het schijnt. Ik heb mijn deel al voorgebracht.
Maarja, ik woon ook niet in Nederland.