zondag 3 februari 2008

Note to self: woensdag op tijd naar huis


Elsje baalt een beetje. Woensdag, normaal gesproken haar vrije dag, moet zij al om half 9 in Den Haag zijn voor een managementconferentie (sic!). Het programma van de ochtend lijkt haar wel leuk, dat draait om de veranderingen die de organisatie de komende jaren door zal gaan maken. Het middagprogramma beschouwt ze daarentegen als verloren tijd, het gaat over het informatieplan, terwijl iedereen toch weet dat dat Elsje geen zak kan schelen. Maar: aanwezigheid verplicht. En dan moet er daarna ook nog gezamenlijk geborreld en gegeten worden. Zucht. Alsof ze niets beters te doen heeft.

Zo wordt bijvoorbeeld woensdag de eerste Nederlandse aflevering van Room 101 uitgezonden. Elsje kan zich niet voorstellen dat die het zal halen bij het origineel, maar ze wil Jan Jaap best het voordeel van de twijfel gunnen.

4 opmerkingen:

Sjaak zei

Het informatieplan dat 'Elsje geen zak kan schelen'. Dat hoort Sjaak niet graag, die zelf informatiemanager is. Die lui hebben nu eenmaal hun informatieplan als voertuig. Ok, sexy is het niet, taaie zooi inderdaad, droge kost, drek voor de ziel en het is vaak 'talking suits'-werk. Maar als informatiemanager moet je wel goed kijken wat er gebeurt in je organisatie. Echt warm word je dan niet van wat je dan tegenkomt: visiedocumenten, risco-beelden en handhavingsevaluaties. Even goed het is informatie dus belangrijk, dus door de zure appel heen. Geven en nemen; het is niet alle dagen vakantie immers.

Dus misschien iets meer compassie met mijn collega's Elsje?

Elsje zei

Ach Sjaak, het spijt me zeer, maar zolang onze informatiemanagers zichzelf en hun eigen verhaal interessanter vinden dan hun publiek is er weinig compassie mogelijk.

(maar van jou hou ik hoor!)

Elsje zei

http://elsjesemoties.blogspot.com/2007/01/gejaagd-door-de-wind.html
ik zal mijn zus maar vast inlichten...

Ina zei

Dan toch maar naar de cursus kennismanagement (jammie!)?