woensdag 7 december 2011

Snellezen

Elsje is een verwoed lezer. Degenen die haar leesblog volgen, weten dat natuurlijk al (al loopt ze nu een boek of 7 achter met bespreken aldaar, er is weinig blogtijd voorhanden op het moment)...

Af en toe zou ze best willen kunnen snellezen, want er verschijnen alleen al meer boeken die Elsje zou willen lezen dan dat ze tijd heeft om te lezen. Laat staan al die Golden Oldies... Zucht.
Of zou snellezen niet uitmaken, blijven er altijd meer boeken die je zou willen lezen dan dat je er tijd voor hebt?

Een andere oplossing is een boek(enreeks) samenvatten tot de kern. Zoals in het volgende filmpje op briljante manier is gedaan met Harry Potter.

5 opmerkingen:

smiley zei

Ik kan het filmpje hier niet zien, maar ik ben er wel van overtuigd dat er zo gigantisch veel boeken op de wereld zijn dat je ze nooit allemaal (of zelfs alleen maar de goede) gelezen kunt hebben.
Gewoon genieten van elk boek dat je leest... ;-)

Terrebel zei

Heb pas 16 boeken gelezen dit jaar. Ik schaam mij diep want ik probeer er minimaal twee per maand te lezen...Met een maandje of twee komt m'n eerste roman uit. Lijkt het jou leuk daar over te schrijven?

Terrebel zei

O ja: kende jij deze manier al om in elk geval online je leessnelheid te verhogen? Het is nog gratis ook! http://www.zapreader.com/wwwzr/reader/

Sonnetje zei

Ohhh... zo'n bekend probleem! Stapels boeken hier die erom schreeuwen gelezen te worden! Gelukkig heeft Sonnetje straks 3 hele weken kerstvakantie. Nu alleen nog bedenken met welk boek ze begint.

Snellezen zei

Snellezen kan je zeker helpen. Ik weet alleen niet of je dan het plezier in het lezen verliest. Je leest dan namelijk meer met je brein (onderbewust) in plaats van je ogen. Het is wel vooral makkelijk met studiestof en vakliteratuur. Een gewoon boek zou ik lekker normaal lezen in de luie stoel ;-)