donderdag 31 augustus 2006

Hoge noodElsje is van nature een enorm zeikwijf. Altijd als ze ergens binnenkomt, lokaliseert ze eerst het toilet en monstert de staat waarin die verkeert. Want het kleinste kamertje moet wel kraakhelder zijn. In de stad weet ze precies de cafes en warenhuizen waar de toiletten schoon zijn. Menig camping is op grond van de hoge eisen die Elsje stelt aan haar sanitaire ontspanning als onvoldoende bestempeld. Bij onvoldoende hygiene blokkeert haar sluitspier namelijk, met buikpijn als gevolg.

Soms echter is de nood zo hoog dat Elsje dwars door die blokkade op de meest smerige plees toch kan, kokkend en al. Bijvoorbeeld in het vliegtuig. Op die hoogte is er simpelweg geen alternatief.

Vanmorgen stond in de Volkskrant een berichtje over een piloot die tijdens een vlucht naar het toilet moest. Hij had het vliegtuig ondertussen op de automatische piloot gezet. Maar toen blokkeerde niet zijn sluitspier, maar wel de deur. Zijn hoge nood veroorzaakte bijna dito landing, want pas vlak daarvoor kon hij uit het wc-hokje bevrijd worden.

Elsje neemt zich per direct voor in het vliegtuig niet meer naar het toilet te gaan. Dan maar liever buikpijn!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het blijven vastzitten van de deur is een basisangst van Papa. Ik zou'm gewoon niet op slot doen, dan moeten ze maar zien zitten.
Wellicht is openluchtsanitair voor jou een uitkomst. Gewoon lekker in het bos zitten poepen nadat je een kwartier in hoge nood naar een geschikte afgeschermde plek hebt gezocht.