donderdag 13 december 2007

If I were a rich girlHet afgelopen weekend is Elsje met haar moeder naar Londen geweest. Nee, niet om te kerstshoppen, maar om zich een weekend lang in diverse theaters op te sluiten.

Vrijdag bezochten zij Fiddler on the roof, het wereldberoemde verhaal van de Russisch-Joodse Tevye, vader van vijf dochters die hij het liefst traditioneel uit zou willen huwelijken. Maar ja, dat zijn meiden gelukkig worden is voor hem ook belangrijk. En dat botst wel eens. Een heerlijke voorstelling met allerlei bekende liedjes, zoals het 'If I were a rich man'.

Zaterdag gingen zij naar het langstlopende toneelstuk ter wereld: The Mousetrap. Geheel in jaren '50-sfeer, met dito speelstijl. Hierdoor voelden Elsje en haar moeder zich toen ze weer buiten kwamen alsof ze een reis met de tijdmachine gemaakt hadden.

Zondags deden zij een marathonzitting door naar Nicholas Nickleby te gaan. In twee zittingen van ruim drie uur elk werden ze geheel ondergedompeld in Dickens. Wat een prestatie van de spelers, wat een genot.

Ja, If she were a rich girl, dan wist Elsje het wel. Dan deed ze dit soort weekends elke maand!

En ja, Ina, de afkoopsom is betaald.

2 opmerkingen:

Sjaak zei

De VdH heeft zich zeker vermaakt. Kwam qua geld minder 'rich' terug maar qua culturele bagage des te meer

Ina zei

O, wat heerlijk, wat heerlijk, wat heerlijk.