zaterdag 1 december 2007

Wat is er toch mis met... (3)

Vandaag in de serie 'wat is er toch mis met' aandacht voor: Oom agent. Waar is die strenge doch rechtvaardige bromsnor gebleven, die de jeugd in het gareel hield, de inbreker betrapte en vlotjes inrekende en verdwaalde toeristen de juiste weg wees? Die de vriend van elke welopgevoede burger was?

Elsje komt die agent niet meer tegen. Maar een totaal andere soort, per definitie niet je vriend. Zo liep ze afgelopen donderdag bij de Haagse Schouwburg langs een politieauto met draaiende motor en zag dat een van de koplampen defect was. Aardig als Elsje is, wilde ze de chauffeur waarschuwen dat hij zich natuurlijk niet zo in het verkeer begeven kon. Ze liep dus naar de zijkant van de auto om de agent duidelijk te maken wat er aan de hand was. Die hield zijn raampje echter stijf dicht, keek Elsje agressief aan en maakte een afwerend gebaar, dat door Elsje alleen maar geïnterpreteerd kan worden als: "flikker op!". Nou ja! En dat terwijl de politie in een enorme mediacampagne druk bezig is collega's te werven 'die mensen willen helpen'.

Later bedacht Elsje dat de Schouwburg tegenover de Amerikaanse ambassade is. Zou dat de reactie van de agent kunnen verklaren? Was het angst? Zou hij in haar een mogelijke terrorist hebben gezien? Dat zou dan getuigen van verrekte weinig mensenkennis! En het geeft Elsje ook een naar gevoel: angst is immers een slechte raadgever en laat mensen rare dingen doen.

Nee, geef Elsje dan maar liever het volgende exemplaar:

1 opmerking:

Anoniem zei

Ook ik heb nog zeer goede herinneringen aan een puisterige puberkop die mij dwong midden op de boulevard in Zandvoort stil te houden omdat ik zojuist het zebrapad overgefietst was. Terwijl daar nog mensen liepen...