zondag 15 maart 2009

Het favoriete rondje

Grootse plannen voor vandaag: Sjaak en Elsje zouden het tweede deel van hun NS-wandeling gaan lopen. Maar: ze gingen veel te laat naar bed, sliepen te slecht, het bed was nog zo lekker warm, de krant was nog niet uit, ze waren eigenlijk wel toe aan een rustig zondagje, je kent dat soort smoezen wel. Dus gingen ze niet.

Althans, niet naar Groesbeek. Het zonnetje bleek echter onweerstaanbaar en dus togen Sjaak en Elsje naar een van hun favoriete wandelplekjes bij Leersum. Daar liepen zij onderstaand rondje. De afstand is inderdaad niet indrukwekkend, maar dit rondje is zo fijn afwisselend: een stukje loop je door het bos, een stukje langs de plas, een stukje over de hei. En dat alles in zo'n 6 kilometer.Ideaal om toekomstplannen te maken. En dat deden Sjaak en Elsje. Er gaat de komende maanden weer geklust worden in huize Hengeveld!

De foto die bovenaan Elsjes blog prijkt, is trouwens het uitzicht over de plas.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha, dat deden mijn man en ik net zo, vorige week op een prachtig wandelpad tussen twee vulkanen (nee, nee, uitgewerkt...). Inspirerende plek was dat klaarblijkelijk dus ja, wij gaan ook weer aan den slagh, lekker ruimen en verven en behangen enzo..... eventueel wat vertimmeren (dat mag mijn broer doen, die heeft twee rechterhandjes)

Anoniem zei

Buiten zijn en plannen maken...klinkt goed, veel succes!

Anoniem zei

Echt wandelweer vzndaag, he? Ook bij ons was dat zo.

Anoniem zei

Net toen ik op het strand was in Callantsoog zei de zon "zeg maar dag met je handje" :( Nou ja, neverrrr mind :)

Klinkt goed, die wandeling èn die plannen. Maar ga je ze ook verklappen of durf je dat niet aan? ;)

Anoniem zei

ik kan net niet bij het stukje waar je een printopdracht kan geven...

bl@nkie zei

Mooie wandeling! Ik hou van wandelen, slenteren en dwalen over paden en door velden. Fotocamera mee en ik ben verloren ... ;-)

Tricky zei

klinkt heel mooi...
en toch mis ik je hier ;-) (heb even bijgelezen en zag de reden waarom je nog zo weinig blogt...)

mevrouw yvonne zei

ZES kilometer? Nou, ik vind dat nog best veel ...

Anoniem zei

6 km is een leuke afstand

Elsje zei

@gnoe: tuurlijk wil ik ze wel verklappen: de 'ouderverdieping' in ons huis is aan de beurt (slaap- en studeerkamer, was/opberghok, overloop) en de buitenboel moet geverfd worden. dan nog een klusje in de badkamer (werk voor een professional, elektra in badkamers daar beginnen we zelf niet aan) en hopelijk hoeft niet de vloer van de woonkamer open (lijkt alsof er vocht onder het parket zit, brrr)

Elsje zei

@jonna: de URL van de wandelpagina is: http://tinyurl.com/dgqfbl
lukt het dan wel met printen?

@Yvonne en woordenaar: 6 km is voor ons relatief weinig. Vaker lopen we een km of 15. Maar voor een kort rondje aan het eind van de middag, of bij moeie benen is en blijft dit een heerlijk tochtje.

Nes zei

Wauw!