zaterdag 28 maart 2009

The postman always rings twiceElsje hoort de brievenbus klepperen. Aan het geluid van de poststukken die de mat raken leidt ze af dat het een flinke zending is, dit keer. Een minuut later kleppert de brievenbus opnieuw. Het zacht zoevend geluidje dat daar dit keer mee gepaard gaat, doet Elsje vrezen dat er weer een reclamefolderterrorist aan het werk is. Ze spoedt zich dus richting voordeur om die zo nodig open te kunnen rukken en de overtreder van de 'Nee, Nee'-sticker van lik op stuk te kunnen voorzien.

Maar nee, het is een kaartje van de postbesteller. Hij heeft de post voor de buren bij ons bezorgd en vraagt ons vriendelijk of wij de verkeerd afgeleverde stukken alsnog door de goede brievenbus willen laten glijden. Deze postbode had vast haast om op het Domplein te komen en lette daarom niet goed op.

Alhoewel, kennelijk gebeurt dit regelmatig, want het verzoek van de postbode is op een voorgedrukt kaartje geprint, waar hij alleen nog maar zijn naam onder heeft geschreven...

12 opmerkingen:

Suske. zei

een postbode die reeds vermoedt dat hij fouten zal maken. Die is realist.

Sonnetje zei

TNT is fors aan het bezuinigen, is dit een manier om met minder postbodes toe te kunnen soms??

Elsje zei

De postbode gooide eerst de verkeerde post door de bus en dacht toen 'o sh*t, maar gelukkig heb ik nog zo'n kaartje op zak'. Dat denk ik tenminste. Hoewel de suggestie van Sonnetje wel weer een heel nieuwe licht op deze zaak werpt!

bl@nkie zei

Vergissen is menselijk! Laten we het daar maar op houden. Toch? ;-)

smiley zei

Raar, bij mij is ook al wel eens post van de buren bij mij in de bus gevallen. Maar dit was toch niet vergezeld van zo'n kaartje hoor. Dit zijn dan de niet-opgemerkte vergissingen van de postbode zekers.

veerle zei

De post is dus op alles voorzien.

blue zei

Ha, grappig, dat hadden ze vroeger niet toen ik postbodin was. Toen belde ik gewoon maar aan en vertelde dat ik iets niet goed had ingegooid. Soms vond men dat heel erg vervelend en moest ik het gesnauw maar op de koop toenemen. Ach ja, dat waren nog eens tijden, he?

elma zei

Jeetje, een kaartje om het te melden. Wat overdreven netjes zeg! De buren en ik moeten konstant (net niet dagelijks dan, maar zeker een paar keer per week) onze post door elkaars brievenbussen deponeren, want je moet niet denken dat de postbode zelf de moeite neemt om de juiste nummers uit te zoeken.

Branwen zei

Had je aleen de post van je directe buren of van de hele straat? Want in dat laatste geval kan Sonnetje wel eens gelijk hebben. :)

elma zei

jeetje elsje, hou op met dat eindeloos getwitter! zo verwaarloos je je blog!

Nes zei

Troost je, bij ons verwachten ze gewoon zonder kaartje dat we even de post drie huizen verder gaan verdelen én bij de overburen...

Cursief Huigje zei

toch wel een beetje bizar, zo'n voorgedrukt kaartje!