vrijdag 10 juni 2011

10. Muziek om bij in slaap te vallen

Elsje valt niet in slaap bij muziek, dat is bij de opdracht van vandaag dus wel een probleem... Het moet in Elsjes omgeving juist doodstil zijn wil zij in slaap kunnen vallen. Tikkende klokken, pratende buren, miauwende katten, stampende centrifuges: er hoeft er maar één in de buurt te zijn en Elsje kan het wel vergeten.

Slaapt ze eenmaal, dan is het andere kost: met geen kanonschot is ze dan meer wakker te krijgen. Althans, zo ging dat tot een maand of negen terug. Nu is een zucht van een slapende hond drie huizen verderop voldoende om Elsje te wekken. Zucht... En hoewel het de afgelopen weken wel weer wat beter gaat, wordt ze er toch af en toe wel wat moedeloos van en kan ze heftig verlangen naar het ongestoorde doorslapen van weleer.

Wat ooit was, zal vast wel weer komen. Tot die tijd helpt het volgende misschien...

3 opmerkingen:

Branwen zei

Oja, slapen als een blok? Had je vannacht hier eens moeten zijn. Hebben ze een luilakfestival om het schorriemorrie van de straat te houden. Wat denk je? Galmt de hele nacht dansmuziek door gans de stad. Geen oog dicht gedaan. Nu beetje chaggie zoals u wel merkt.
Dan liever Simon en Garfunkel, veel liever.

erik3003 zei

Vervelend dat je slecht slaapt!

Ik viel vroeger altijd graag in slaap met muziek, maar ja, samen moet je compromissen sluiten :)
(en nu val ik in slaap bij de radio).

Als je het nog eens wilt proberen heb ik deze suggestie: Paul Simon - American Tune (1975)

Ogen dicht, want als je die snor ziet slaap je niet meer!

Elsje zei

@Branwen: zucht

@Erik3003: woehahaha, die snor!! *ligt in een deuk*