zaterdag 25 juni 2011

25. Muziek waarbij je in de lach schiet

Onlangs kreeg Elsje van een collega die weet dat zij nogal graag leest een windows-media file van een grappig nummer toegemaild. Het nummer is buitengewoon geschikt voor de opdracht van vandaag want zelfs nu ze het zeker twintig keer gehoord heeft, moet ze er nog steeds om grinniken.

Ze wilde die file daarom voor vandaag uploaden naar haar blog, maar nee hoor: blogger accepteert geen wma-files. Wat nu, dacht Elsje en riep direct de hulp van haar twittermaatjes in.

De gouden tip leek te zijn: converteer de file even naar een mp3tje! Prima idee, vond Elsje en monter ging ze aan de slag om dit ongetwijfeld simpele klusje te klaren. Te simpel want dat lukte helemaal niet met haar Mac! Na een hoop gepiel, waarbij ze de spruiten aan moest kijken of ze misschien hun Windows-computer even mocht lenen, lukte het haar er een mp3-file van te maken.

Die ging weer terug naar de Mac, waar ze onder die mp3-file een filmpje bij elkaar fröbelde en dat weer op YouTube zette... want Blogger accepteert zelfs geen mp3tjes, maar wel YouTube-filmpjes

Met gepaste trots presenteert Elsje hier dan ook vandaag haar eerste filmpje ooit. Dus: heb een beetje geduld met haar (nog) niet zo goed ontwikkelde filmpjes-talent...

1 opmerking:

mevrouw yvonne zei

't is wel vast al heeeel oud, ongeveer zo oud als ad visser (toppop) :-D