vrijdag 1 december 2006

JesseVandaag werd Elsje door Sjaak gebeld op het werk. "Er is iets ergs gebeurd, ik vertel het je zodat je het niet zometeen op het nieuws hoort." Dit was de inleiding tot het schokkendste nieuws van van van... het jaar toch wel.

De achtjarige Jesse is op school in het Brabantse Hoogerheide vermoord, toen hij net iets meer dan een minuut alleen was.

Aangezien er nog niets bekend is gemaakt over het verdere hoe en wat, gaat Elsje niet uitvaren tegen deze of gene. Dat heeft geen zin. Nu is ze alleen maar enorm geschokt. Op haar netvlies een zelf gefabriceerd beeld van een kind op de grond van een handenarbeidlokaal. Telkens schuift het gezicht van één van Elsjes (leen)kinderen ervoor.

Beducht voor nachtmerries gaat Elsje naar bed. Morgen is er vast meer bekend. Of blijkt dit allemaal een nare droom te zijn geweest.

1 opmerking:

Sjaak zei

Sjaak heeft er zeer slecht van geslapen. Meestal ben ik immuum voor het wereldnieuws maar met al die schoolgaande kinderen in huis ril je bij de gedachte. Los van de aanleiding en het hoe en waarom: dit is niet te bevatten