zondag 3 december 2006

We benne op de wereldElsje is geboren in 1969. In dat jaar werd de eerste van acht afleveringen van 't Schaep met de 5 pooten uitgezonden. Dat heeft Elsje dus nooit gezien. Haar ouders waren grote fans en het 'we benne op de wereld om elkaar om elkaar om elkaar om elkaar te hellupen niewaar' schalde regelmatig door het huis. Zo ook de andere liedjes uit deze serie.

Verheugd zat ze daarom voor de buis om de remake, waarvan vanavond deel één werd uitgezonden, te zien. En what are the results from Elsjes jury?
Prima rol van Loes Luca, natuurlijk bekend als Zuster Klivia in de remake van Ja zuster, nee zuster. Daarnaast Pierre Bokma en Marc-Marie Huijbregts. En verassend ook Georgina Verbaan, die best te pruimen blijkt als ze niet over dierenleed balkt en Bianca Krijgsman (bekend van het werkelijk heel erg grappige Zaai).
Aan de andere kant was er die vreselijke jaren '60-sfeer, dat Amsterdamse, al dat gerook (zelfs op het gezicht misselijk makend, jakkes).

Elsje blijft in ieder geval kijken, al was het alleen maar om te ontdekken waar haar ouders nou zo laaiend enthousiast waren. Acht afleveringen. We zullen zien.

2 opmerkingen:

Ina zei

Wat een leven. We moeten het doen met de remakes van de baby-boomers ;-)

Sjaak zei

@ Ina:
Ach we kijken hier al naar de DVD's van Q&Q, Hamelen en de Zevensprong en daarmee zadelen we onze nakomelingen op met de originelen. Geen haar beter dus..