woensdag 17 januari 2007

GeobeetVia het weblog van Cornette vond Elsje alweer tijden terug een leuk testje. Dit keer geen testje in de categorie 100 % Elsje, maar meer één die de algemene ontwikkeling in beeld moet brengen. Althans, een specifiek onderdeel van die ontwikkeling: kennis van de topografie. Geosense heet het spel. Hoe werkt het? Je krijgt een wereldkaartje voorgeschoteld en de naam van een land en een plaats. Klikken daar waar jij vermoedt dat ligt levert punten op: punten voor de tijd die je nodig hebt om de plek te localiseren en punten voor de afstand tussen de klikplek en de daadwerkelijke coördinaten op deez' aardkloot van de genoemde stad.
Nou, Elsje viel er gigantisch door de mand: ze blijkt een echte geobeet: geononsense kraamt ze maar al te vaak uit. Het land heeft ze vaak nog wel goed, maar de plaatsen in een land weten te localiseren gaat haar boven de pet. Hoger dan 4500 punten kwam ze nog nooit en toen had ze een rondje waarbij er een aantal Europese steden gevraagd werd...
Ze troost zich met het feit dat geografie dan ook niet haar vak is, noch haar hobby. Dus ze kan er best mee leven.
De geografen onder de lezers van Elsjes emoties zouden het thoretisch gezien zeker moeten doen. Die worden bij deze uitgedaagd om het spel eveneens te spelen (niet-geografen natuurlijk ook hoor :-) ). Hier kunnen ze hun persoonlijk puntenrecord opbiechten.

6 opmerkingen:

Ina zei

4349, de eerste keer. En ik laat het ook de enige keer zijn, want dit is véél te verslavend.
Dus niet zo heel best, voor een geograaf. Zes plaatsnamen waar ik ook nog nooit van gehoord had. Landen waren allemaal goed, maar dat scoort beroerd als je 2000 km misgokt in Rusland :-)

Elsje zei

@Ina: Elsje zucht nu opgelucht :-))

Sjaak zei

4531 en dat rond beddtijd en een mousepad op de laptop
morgen een herkansing met een goede muis.

Sjaak zei

5860 punten; dat begint er een beetje op te lijken. Snel ben ik niet, wel nauwkeurig.

Anoniem zei

5046 met dezelfde smoezen als sjaak eerste versie en als bonus een reeks muggen op desserttocht. ik ga gauw azijn zoeken bij wijze van azaron!

Anoniem zei

Grrrr, ik ben nu helemaal verslaafd aan Geosense. Thanx...