maandag 14 januari 2008

BennyIn de periode dat haar dochters in de pubertijd waren, probeerde Elsjes moeder hen wel eens een voorzichtig spiegeltje voor te houden. Zo had ze bijvoorbeeld een aardige manier gevonden om op de soms idioot ver doorgeslagen (zo zegt Elsje achteraf, toen was het Helemaal Niet Raar!) liefde voor diverse popsterren.

Zat Elsje verliefd voor The Music Box te staren naar Paul Young, dan vroeg zij wanneer Benny er nou weer eens op zou zijn. 'O Benny', zuchtte zij vervolgens. En nee, daarmee doelde zij niet op Benny van Abba (was het maar zo) maar op Benny Neyman. Als er nog een schepje bovenop moest begon ze ook te zingen: 'maar een vrijgezel die gaat pas slapen, als-ie al zijn zinnen heeft geblust'. Getverjekkes! Zeker als puber zit je daar nou niet echt op te wachten. Veelal was dat voldoende om uit de puberzwijmelarij los te komen.

Vandaag las Elsje op nu.nl dat Benny het wellicht niet lang meer zal maken. Alweer dreigt een periode uit haar jeugd afgesloten te gaan worden.

4 opmerkingen:

elke zei

Mijn moeder was ook fan van Benny (ook niet die van Abba). En van Rob De Nijs. En Robert Long.
En Paul Young was echt veeeeeel knapper.

Sjaak zei

Grappig is dat de oudste dochter van Elsje nu ook zwijmelgedrag vertoont. 'de Chinees' van Holland Sport (nu verdwenen) was daar goed voor en ook Sven -'wat heeft hij zijn haar leuk'- Kramer wekt enthousiasme op. De popsterren moeten nog komen.

Elsje zei

@elke: kijk, wij zijn het eens! hoewel ik terugkijkend wel moet toegeven dat hij wel een rare neus heeft... Andere favorieten? een vriendin was gek op Nick Kershaw en een ander op hoe heette-ie ook al weer, die blonde, ehrm... Howard Jones! Ikzelf hield indertijd ook erg van Wham...

elke zei

Els, als je die mannen nu bekijkt met hun haarsnit van meer dan 20 jaar geleden, dan zien ze er eigenlijk allemaal lachwekkend uit, hé. Ook die van Wham!, ja.