zondag 1 maart 2009

Wiele wiele, stap stapSjaak en Elsje hadden zich, gezien de voortreffelijke weersvoorspellingen voor hedenmiddag, een aardig wandeltochtje voorgenomen. Dus gingen ze met de trein naar Cuijk en wandelden van daaruit naar Groesbeek, waarna de bus hen afzette in Nijmegen en ze met de trein weer richting huize Hengeveld togen.

De gevolgde route was de eerste helft van de tweedaagse NS-wandeling 'Mookerheide'. Het was heerlijk en mede dankzij de 'karman' van Sjaak wisten we op elk moment waar we waren, wat onze loopsnelheid was en hoeveel kilometer we al van onze schoenen afgesleten hadden... En dat alles is samengevat in bovenstaand plaatje. Jammer alleen dat de in de verder meer dan uitstekende routebeschrijving de horecagelegenheid 'De oude molen' werd aangeprezen. Het enige aanbevelenswaardige van die tent was dat-ie direct naast de bushalte naar Nijmegen lag. Verder een waardeloze hut.

*Titel blogje vrij naar het boek van Miep Diemann

PS Sorry voor de Bart-en-Ricardo!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, op de fiets van Malden naar Groesbeek is al heel wat, laat staan lopend!

Elsje zei

@rutger: handtekening? :-)

Sjaak zei

@Rutger
En dan te bedenken dat we vanuit Cuijk kwamen...

Tricky zei

goh nijmegen en omstreken... lang geleden dat ik daar nog es was...mijn lieve beste vriendin heeft er gestudeerd en nog een tijdje gewoond en toen kwam ik er geregeld. ze is intussen naar tilburg verhuisd, een stukje korter voor onze wederzijdse bezoekjes maar ook een stad met heel wat minder karakter dan nijmegen en omstreken (dromend over de fietstochtjes door berg-en-dal, tussen de maas en de waal, in de polders, enz...)
je kan maar genoten hebben van je fikse wandelroute! mij deed het even wegdromen en mijmeren ...

Ina zei

Stalpaert van der Wieleweg, dat dook opeens uit mijn geheugen op toen ik de titel van je blogje las. Wat hebben die grijze cellen toch vreemde krochten. Was het niet de geboortestek van je oudste zus(sen)?