vrijdag 11 juni 2010

Tegengeluid

Elsje is van slag. Van slag door de ruk naar rechts die het Nederlandse kiezerspubliek kennelijk zo graag wil. De ruk naar intolerantie en het (uit)vergroten van tegenstellingen. De ruk die zo tegen alles waar Elsje in gelooft in gaat.

Hoopvolle woorden willen haar maar steeds niet te binnen schieten. Gelukkig zijn er alweer bijna 50 jaar geleden prachtige woorden over een betere wereld waarin iedereen met elkaar samen kan leven. Luistert naar dit nog o-zo-actuele tegengeluid.

9 opmerkingen:

Tricky zei

kan je weerzin helemaal begrijpen... hou mijn hart vast voor zondag hier in belgie!
I had a dream...

elke zei

wij vrezen voor een ruk richting n-va, iets wat mij niet aanstaat. Elke stemt zoals altijd links!

Terrebel zei

Ik vertrouw erop dat het volk weer tot bezinning komt.

Branwen zei

Hou niet van rechts als dat staat voor intolerantie, argwaan en angst.
U raad het al, B is een lefty.

JannyAn zei

Zulke mooie woorden. Waar zijn de idealen?

Zeekraai zei

ik had 't niet beter kunnen verwoorden,
als @demama dat deed:
http://url.ie/6hnm

Borg zei

Ik zag op Twitter veel negatieve tweets over VVD-stemmers, terwijl ik ze niet zag over 'linkse' stemmers. Dus als we het hebben over tolerantie, denk ik dat die aan beide kanten vaak ver te zoeken is. Maar ik begrijp je punt wel hoor en maak mij als tolerante, liberale VVD-stemmer ook zorgen over de vele Wilders stemmen. Het is een groot signaal en ik hoop dat het signaal goed opgepakt wordt door alle fatsoenlijke partijen.

Anoniem zei

Ha die Else,

He deze buitenlandse zegt: "He, wie weet wellicht komt er in de verre verre toekomst acceptatie i.p.v. tolerantie". Wat hebben we aan tolerantie eigenlijk? Ik wil eindelijk erbij horen, ook ik betaal mijn belastingen en draag mijn steentje bij aan de maatschappij toch?! Als iedereen inclusief de overheid stopt met etikettering zoals allochtoon, medelander, nieuwe Nederlanders en al die onzin als positieve discriminatie kunnen we tenminste verder. It is a white man's world en ook dit zullen we moeten accepteren want na al die jaren zouden we toch iets geleerd hebben zou je zeggen...nee dus

Je donkere MA

Elsje zei

@elke @Tricky: is N-VA ook rechts, anders dan separatistisch?

@Terrebel: ik help het ons arme landje hopen

@Anders: mooi ja!

@Borg: idd, het gaat mij om de intolerantie voor anderssoortigen. Iha geen moeite met de VVD (al is het niet mijn partij). Zie ook de reactie van @Branwen

@MA: he, wat leuk je hier te lezen!! Wij waren als 'ebony and ivory' op een piano he?