vrijdag 19 november 2010

DromenAls je ziek bent, zoals Elsje op dit moment, en je niet veel anders kunt doen dan op de bank liggen en een beetje buizen, dan zie je allerlei programma's waar je normaal gesproken je bed niet voor uit zou komen. Zoals de eindeloze reeks soaps. Of de tellsell uitzendingen waar wonderbh's, fitnessapparatuur waarvoor je je huis niet uithoeft, sterker, waarvoor je niet meer uit je luie stoel hoeft, en amazing keukenhulpjes aangeprezen worden.

Maar soms zie je dan ineens programma's die leuk zijn maar waarvan je het bestaan niet vermoedde. Elsje ontdekte bijvoorbeeld dat er laat op de middag op SBS6 een leuk huizenzoekprogramma is, waarbij een heel Brits trutje en een wat hippere Britse gozer mensen gaan helpen om het huis van hun dromen te vinden. Elsje is sowieso iemand die graag in de etalage van makelaardijen en op Funda gluurt naar hetgeen er te koop wordt aangeboden, dus de ontdekking van zo'n programma is voor haar een klein cadeautje.

De Nederlandse versie die daarna wordt uitgezonden is overigens een flauw aftreksel... Zoals Nederlandse versies van BBC-programma's wel vaker zijn.

6 opmerkingen:

natasjadb zei

Kende je Phil en Kirsty nog niet?! Beterschap trouwens ;-)

Elsje zei

@natasjadb Op de tijd dat dit wordt uitgezonden ben ik normaal gesproken of aan het werk of heel druk met de spruiten...

Elsje zei

@natasjadb en dank... ik knap heel langzaam een beetje op...

Anoniem zei

Zo heten ze inderdaad! Ik herkende de omschrijving maar wist niet meer hoe ze heetten, Natasja.

Slap aftreksel, ja wat wil je dan? Het zou het zoveelste programma zijn dat de Nederlanders weten te verprutsen. Masterchef durf ik niet eens bekijken - dat is zo leuk op de BBC, dat laat ik me door de Nederlanders niet verpesten.

Beterschap!

Ina zei

Hé beterschap! Try before you buy, was dat het? Hartstikke leuk. Nog leuker vind ik dat programma waar mensen huizen kopen op de veiling (at auction), en dan op gaan knappen. Ook overdag. En ken je bargain hunting en cash in the attic al? Het is goed ziek zijn met de bbc :-)

*mariums*

Borg zei

Goed nieuws, 'de grote verhuizing' is ook op zondagavond om 18.00u op tv (ook SBS6)!