zaterdag 13 oktober 2007

Elsa de spionVroeger, halverwege de jaren '70, was er zo'n televisieserie waar Elsje trouw naar keek. Elsa de leeuwin, over een leeuwenwelpje dat door twee parkwachters werd opgevoed. Toen ze groot was en weer in de vrije natuur haar ding deed kwam ze wel altijd de parkwachters waarschuwen als er iets aan de hand was in het park, zoals bijvoorbeeld stropers. Een soortement Afrikaanse Lassie, zeg maar.

Elsje voelde een band met dit beest dat tenslotte haar bijna naamgenote was. En nog een leeuw ook, Elsjes sterrenbeeld. De leeuwin was de eerste keer dat Elsje haar eigen naam zo zag. Later gebeurde dat vaker, vooral de billboards in de Londonse metrostations vormden een bron van plezier ('What Else?'). Of, heel recent, het verhaal over de pop van Merlijn.

En nu is er een nieuwe Elsa opgestaan, of beter gezegd: de lucht ingegaan. Dit keer geen leeuw, maar een spionagevliegtuigje dat de autoriteiten moet waarschuwen als er problemen in hun park erhm... stad dreigen, zoals demonstraties.

Modern hoor, dat zeker, maar doe Elsje dan toch maar een leeuwin als boodschapper. Daarmee kan ze zich toch iets gemakkelijker vereenzelvigen.

Geen opmerkingen: