donderdag 11 oktober 2007

RogierEen van de boeken die het kinderboekenfeest opleverden is Robin is verliefd van Sjoerd Kuyper. Hierin is een jongetje, Robin, heel erg verliefd op zijn juf, Tineke. Helaas voor Robin gaat juf Tineke trouwen. Natuurlijk moet de hele klas met feesthoedjes en vlaggetjes bij het stadhuis staan om het gelukkige paar toe te zingen. Een ware bezoeking voor de arme Robin.

Bij het lezen van dat verhaal was Elsje ineens weer zeven jaar en zat zij in de tweede klas. De klas voerde voor de juf en haar bruidegom een toneelstukje op ter ere van dit huwelijk. Er werd geloot om de hoofdrollen en hoera, hoera! Elsje mocht de bruid zijn. Getooid in de oude trouwjurk van Elsjes moeder mocht zij met een bosje bloemen in de hand door de aula schrijden, om vooraan in de 'echt' te worden verbonden met... en dat was dan wel weer een beetje jammer, want de bruidegomsrol was helaas ten beurt gevallen aan Dirk, het dikke jongetje met een brilletje. En niet aan Rogier, waarop Elsje stiekem verliefd was. Die had namelijk de rol van ambtenaar weten te verwerven. Zucht. Dus toen Elsje op de vraag van Rogier 'ja' zei, keek ze hem nadrukkelijk aan, hopend dat die zou zien dat die uitroep voor hem bedoeld was. En de zoen van Dirk nam ze hooghartig in ontvangst; terugzoenen zat er niet in. Arme Dirk.

Helaas was de verliefdheid voor Rogier geen lang leven beschoren, een maand na de trouwerij verhuisde Elsje naar een andere stad. Of Rogier ooit gemerkt heeft dat Elsje zo verkikkerd op hem was, dat blijft voor Elsje een onopgehelderd mysterie. En hoe Dirk de afwijzing ooit te boven is gekomen evenmin.

Geen opmerkingen: