woensdag 3 oktober 2007

KinderboekenweekVandaag begint de kinderboekenweek. Een van de hoogtepunten in het ouderleven van Elsje. En zeker omdat deze week in Utrecht altijd start met het kinderboekenfeest, tradioneel geopend door de burgemeester, met schrijvers, tekenaars, voorstellingen en natuurlijk een hoop boeken.

Elk van onze kinderen mag daar een boek uitzoeken en dat laten signeren door de aanwezige schrijver. Dat levert zo langzamerhand een prachtige verzameling op: boeken gesigneerd of 'getekend' door de inmiddels overleden Max Velthuijs, Thé Tjong King, Charlotte Dematons, Dagmar Stam, Lieneke Dijkzeul, Ted van Lieshout en vele andere.

Voorafgaand aan het feest gaan de ex van Sjaak en Elsje met alle kinderen altijd een portie poffertjes eten op het Vredenburg. Best bijzonder om zoiets samen met de ex van je huidige partner te doen, zo realiseert Elsje zich elk jaar weer als ze daar zo gezellig genieten van een maxi-portie poffertjes. Des te meer gezien de niet zo beste relatie met haar eigen ex.

Vorig jaar ging onze poffertjessessie niet door omdat de ex in kwestie nog herstellende was van chemo's en bestralingen. En ook dit jaar gaat het niet door. Niet omdat de relatie ineens bagger is, maar omdat het Vredenburg zo nodig heringericht moet worden. Nou vindt Elsje dat een goed plan, want dat plein is nu zo onuitnodigend als de pest, maar wel jammer van de poffertjeskraam, die daar in ieder geval niet vreselijk misstond. Maar goed, feestvieren met z'n allen is ook leuk... en een pannenkoek aan de gracht is ook lekker.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik bewaar daar ook erg mooie herinneringen aan. Zo hebben we nog een Paul Biegel-handtekening met de toevoeging BD (buiten dienst). Jaja.