woensdag 30 april 2008

Wie weet...Vanmiddag reed Elsje met de kinderen op de A12. Ze gingen namelijk op bezoek bij het nichtje dat vandaag 5 werd. Een nichtje dat nog mede door Elsje op de wereld is gezet en daarom een speciaal plekje in haar hart heeft. Maar dat is een ander verhaal dat op een ander moment verteld moet worden.

Bij het nemen van de afslag "Den Haag Centrum" werden ze ingehaald door een politieagent op een motor met zwaailicht, die druk gebaarde dat ze vaart moesten minderen en ruimte moesten maken. Elsje minderde dus vaart en ging half op de vluchtstrook rijden. Wat zou er aan de hand zijn? Vlak na de eerste motor volgde een tweede politiemotor, eveneeens met zwaailicht. Hierdoor dacht Elsje direct dat de motoren vast een escorte zouden vormen. Een ambulance die met meer dan vliegende spoed naar een Haags ziekenhuis moest?

Daarna werd haar vraag beantwoord want de tweede motor werd op de voet... erhm... band gevolgd door een zwarte slee, met het nummerbord AA-95. Aha, een lid van het Koninklijk Huis! Jammer genoeg ging de slee bij het volgende stoplicht rechtdoor, waar Elsje met haar kroost rechtsaf sloegen. Zijne of Hare Hoogheid was dus niet van plan om het jarige nichtje eveneens met een bezoekje te vereren.

Bij thuiskomst leverde enig gegoogle nog extra informatie: dit was een van de auto's die Beatrix gebruikt. Voor de kinderen een spannend geheel. 'Wie weet hebben we de koningin gezien, en dat op koninginnedag!'. Je zou voor je kinderen toch bijna Oranjegezind worden.

Geen opmerkingen: