zaterdag 5 april 2008

De Wijvenweek-stokZij heeft Elsje wel eens eerder een stokje toegeworpen, maar dit keer is het zowat een boomstam. Het invullen kostte dus wel wat tijd. Maar nu kan Elsje dan toch, proudly presenteren:

Home

Favourite Art
Pfjoe, wat moeilijk gelijk al. Als het gaat om kunst aan de muur, denk ik dat Elsje kiest voor René Magritte.

Sheets
Vierseizoenendekbed: 's winters beide delen aan elkaar, voor- en najaar de enkele dikke, zomers de enkele dunne. Extra groot (2.40*2.00 m) want anders kan Elsje zich niet inwikkelen zonder voor Sjaak voldoende dekbed over te laten.

Coffee-maker
Dit is er een voor Sjaak, want Elsje drinkt geen koffie. Alleen maar thee, en dan in Grote Hoeveelheden. In vrijwel alle smaken behalve van die zoete zooi als sinaaasappelthee, bosvruchten, of anderszins.

Pets
Lotje, je-weet-wel-poes. Uitgezocht door Elsje, door Sjaak gedoogd. En waar de kinderen stapelgek mee zijn.

Where do you live
Al ruim twintig jaar Utrecht, sinds ze hier ging studeren. En de komende 15 jaar woont ze vast ook nog wel in de Domstad. Heerlijk vertoeven hier. Alles in de buurt en daarnaast wonen we dicht bij snelweg en station, en ligt Utrecht natuurlijk in het midden van het land dus alles wat niet in de buurt is, is toch in de buurt.

Favourite neighborhood restaurant
We hebben er een flink aantal, buurtrestaurants. Zo is er Oost, meer een eetcafé. De Buurt-Griek, altijd gezellig met de kinderen, C'est ça, waar we de prijs/kwaliteitverhouding zeer matig van vonden, Griftpark 1 voor goed en gezellig dineren en Goesting, waar Sjaak en Elsje van de week hun eerste Lustrum hebben gevierd. Verder zijn aan de rand van de wijk nog talloze andere tentjes, dus: keuze zat!

Favorite cocktail
Elsje is een meisje van bier en af en toe een glaasje wijn. Als er al uberhaupt alcohol haar kant op gaat. Veertien jaar samenleven met een alcoholist heeft haar huiverig gemaakt voor alcohol.

Blackberry or Treo
BB. Maar wel alleen voor werk. Geen idee trouwens wat een Treo is, wat natuurlijk ook wat zegt over Elsjes nerdiness.

Favourite charity
Sjaak en Elsje steunen diverse natuur- en milieuorganisaties, organisaties die medisch onderzoek doen, maar eerlijk gezegd moet het er nog steeds van komen een keer goed te kijken naar welke andere goede doelen gesteund zouden kunnen/moeten worden. Elsje denkt dan aan bijvoorbeeld organisaties die iets doen voor kinderen of vrouwen of of of... Het is de hoogste tijd die actie een keer uit te voeren.


Clothes

Broeken
Alles draagt Elsje: jeans, linnen, katoen, dameskostuums, rokjes. Dus dit is voor haar een beetje een onzin-vraag. No favourits here.

Schoenen
O jee, hier heeft Elsje al eens een boekje over opengedaan.

T-shirt
Vroeger moesten de t-shirts zo wijd mogelijk zijn, om in te verdrinken. Tegenwoordig houdt ze van lekker strak, maar wel lang genoeg om niet van dat navelgestaar te krijgen. Na drie zwangerschappen ziet die er niet zo aantrekkelijk meer uit namelijk...

Day Bag/Evening Bag
Ahum, is er verschil? Elsje heeft een paar tasjes: een klein groen katoenen schoudertasje, voor als alleen het hoogstnoodzakelijke meemoet. Een bruin leren rugzakje, ideaal en dus ook het meeste in gebruik, want de zwarte leren schoudertas is van zichzelf al zo zwaar dat als je die vollaadt je er acuut een gevoelloze schouder aan over houdt. Typisch gevalletje van te snel besloten in de winkel.

Favourite Discovery
Ik volg Elke dat het ondergoed moet zijn. Aangezien het onder je goed zit, moet het vooral lekker zitten. Merk is onbelangrijk. De Hema heeft wel fijne naadloze dingen.

Who inspires you
Elsje is niet van de merken dus ontwerpers kent ze ook niet. Een niet te beantwoorden vraag voor dit meisje.

Necessary extravagance
Nou ja, schoenen dus.


Beauty Products

Lipstick
Elke schreef: "voor droge lippen: blistix. En voor een avondje uit heb ik minstens 5 gekleurde stuks lipstick. Aan het tempo dat ik ze opgebruik, zullen ze ze binnen 50 jaar opgraven en zich afvragen wat dàt in godsnaam mag geweest zijn." Dit had Elsje gezegd kunnen hebben!

Mascara
Elsje doet een jaar (minstens) met een mascara, dus... Op dit moment is het er een van Max Factor (heeft ze zojuist even nagekeken): MF More lashes. Daarvoor was het er een van Lancôme: Flex WP. Het restje zit nog in het make-uptasje anders had Elsje het bij God niet meer geweten. Geen van allen een echt bewuste keuze.

Shampoo
Eh... gewone? Maar wel een 2-in-1 variant. Als-ie maar lekker ruikt.

Moisturizer
Eén van de weinige dingen waarvan Elsje bewust hetzelfde merk aanhoudt: Lancôme. Alweer tijden de Aqua Fusion crème. Heerlijk spul.

Hair Product
Aangezien Elsje haar heeft dat steiler dan steil is, moet er heel wat in. Na het wassen gaat er mousse in, dan föhnen, dan Thrill en dan lak. En dan houdt het toch zeker wel een halve dag stand, dat zo moeizaam verkregen kapsel.

Perfume
Hier moet Elsje bekennen dat ze overspel pleegt. Zwoer ze tot voor twee weken bij J'adore van Dior, nu heeft ze Stylessence van Jill Sanders. Dankzij een hele leuke recensie in de Volkskrant van Steffie Kouters. Totaal anders van karakter, deze beide luchtjes!

Toothpaste
Sensodyne F, anders kan Elsje niet met open mond door het leven. Elke ademtocht doet dan pijn. Tis wat, als je bekend staat om die brede glimlach.

Soap
Unicura vloeibaar, want die kiest Sjaak uit.

Nail Polish Colour
Geen, Elsje heeft lak aan gelakte nagels.


Zo, this concludes todays Elsje. Ik durf deze boomstam niet verder te werpen. Wie 'm echter wil komen oprapen, is daartoe van harte uitgenodigd!!

7 opmerkingen:

Ina zei

Niet oninteressant om te lezen (ze stopt vier dingen in heur haar!), maar deze stam laat ik toch maar voorbijdrijven ;-)

Anoniem zei

jeetje, wat een ondervraging! Ik vond inderdaad dat haarspul onder de link interessant - geen idee dat jij zoveel spul in je haar deed ;-) Even over die t-shirts - ik heb ooit van jou geleerd (zonder dat jij het wist dan) dat vrouwen-met-borsten best strakke t-shirts mogen dragen. Ik droeg vroeger altijd van die lossere gevallen met het idee dat mijn borsten dan minder opviel (in mijn hoofd heb ik lange benen en een perfect B-cup - de realiteit is anders ;-o) En dan op een Hemelsvaartdag op Lepelenburg kwam Elsje aan met een strak(ish) t-shirt aan en ik dacht, verrek, zo kan het ook! Het is helemaal niet erg als de vorm van je borsten zichtbaar is. Ik hoef me niet voor te 'schamen'. (Klinkt erger dan het was, maar toch...) Goh, zo'n boomstam van een log lokt ook lange reacties uit (van mij dan ;-)

Elsje zei

LOL, Elma, nou ja, ehrm... graag gedaan
Rondborstig Elsje (and not afraid to show it ;-) )

elke zei

René Magritte is jarenlang mijn favoriet geweest. Nog altijd een beetje eigenlijk. Verder vind ik de slips van de Hema ook wel ok (allemaal van MJ zou me teveel kosten).
Verder heb ik sterk getwijfeld tussen L'eau van Kenzo en J'adore, dus het kon ook.
En sorry voor de boomstam. Ik zal het nooit meer doen... ;-)

bl@nkie zei

Leuk... Als je iemand beter (digitaal) wilt leren kennen dan zijn dit soort lijstjes wel handig! Zelf doe ik er nooit aan mee... maar ik ben blij met de jouwe! ;)

Anoniem zei

Inderdaad, ik laat 'm met alle liefde liggen! Doet me denken aan de vriendenboekjes van vroeger. Lievelingseten: patat en pizza. Lievelingsdier: paard. Etc.

Elsje zei

@blankie: jaja, maak je er maar makkelijk vanaf ;-)

@merlijn: haha, ja, dat is waar. maar ja, als ik die van een van mijn kinderen onder de neus geschoven krijg, vul ik ze _ook_ braaf in!