donderdag 4 september 2008

BijgeloofAfgelopen dagen mocht Elsje alweer de hei op voor het werk. Hoewel hei niet helemaal de juiste omschrijving is voor het prachtige kasteeltje waar de werkgroep zich afzonderde van de waan van de dag om een plan voor de toekomst van de organisatie te kunnen ontwikkelen.

Maar dat terzijde. Elsje wilde het graag over iets anders hebben, iets dat haar opviel: Elsjes collega's sliepen in kamer 11, 14 en 15 en zijzelf in nummer 12. Die lagen allemaal naast elkaar. Valt je wat op? Jawel, het klopt: kamer nummer 13 ontbreekt inderdaad. Die was niet te vinden in het hotel. Raar. Zijn er dan nog echt mensen op deze wereld die niet in kamer 13 zouden willen verblijven?

6 opmerkingen:

shrink zei

ik heb me laten vertellen dat kamers 13 vaak/meestal ontbreken in hotels, hoewel me dat nooit is opgevallen en ik er ook nooit op let. als 't maar een schoon kamer is met een groot bed...:)
grtz

elke zei

Ik ben daar niet gek op, neen. Ik zou me eens deftig overpeinzen vooraleer ik een huis zou kopen met het huisnr. 13. Echt, ja...

Ina zei

In Frankrijk is het een geluksgetal, zeiden ze toen 'wij' tegen de Fransen moesten op vrijdag de dertiende.
Alle bijgelovigen kregen klop die avond :-)

Suske. zei

Ik ben helemaal niet bang van het nummer 13, maar er zijn genoeg andere mensen die dat wel zijn. Waarom weet ik niet. Ik zou zeker geen bezwaar maken moest ik in kamer 13 moeten slapen.

Anoniem zei

Wij zijn ooit op vrijdag, de dertiende naar Zuid-Afrika gevlogen. Alles verliep perfect. Sindsdien ben ik niet bijgelovig meer.

Anoniem zei

Ik ga daar eens opletten, is me nog nooit opgevallen...en eigenlijk geloof ik er niet in.Ben op de dertiende bevallen en het was een geluksdag:-)