vrijdag 5 september 2008

Wantrouw lieden met een diepvrieskist!Sinds ze in Huize Hengeveld wonen was het nog niet voorgekomen dat Elsje en Sjaak hun diepvvries hadden ontdooid. De lades schoven de laatste tijd dan ook steeds moeilijker open en dicht door al het aangezette ijs; dat ontdooien moest er dus nodig van komen. Al sinds ze terug kwamen uit Frankrijk namen ze zich voor om de koelvriescombinatie te ontruimen maar pas vannacht voerden ze dat voornemen eindelijk uit.

Nou wekt het woord diepvries wellicht verwachtingen die niet geheel terecht zijn over de omvang van de desbetreffende diepvriezer: er past niet meer in dan drie broden, een pakje vissticks, een pak met waterijsjes en een pakje met bladerdeeg. Heel anders dus dan de enorme kisten die sommige mensen volgestouwd in kelder of schuur hebben staan waar zo ongeveer een halve koe in past.

Of een mens... want vandaag hoorde Elsje voor de zoveelste maal een berichtje over een man die zijn vrouw doodde en haar lijk in de diepvries stopte. Dit keer waarschuwde de man zelf de politie, maar maar al te vaak komt men het lijk pas bij het onderzoek naar de verdwenen persoon tegen. Griezelig hoor!

Ik geef jullie daarom gratis en voor niks de volgende goede raad: wantrouw lieden met zo'n grote diepvrieskist!

7 opmerkingen:

Martine zei

die man wou toch alleen maar "helpen"?

Ina zei

En laat zo'n energieverslindend ding voor wat-ie is in een land waar de verste dichstbijzijnde supermarkt op 5 km afstand is.
Achtelijk gedoe met die halve koeien en liters soep die nooit meer worden gegeten.

Elsje zei

@Martine: ja, dat zegt hij... dit was trouwens slechts het laatst gehoorde voorbeeld. Ik gebruikte het als voorbeeld om iets wat ik al heel lang eng vind te beschrijven.

@Ina: ja, en zelfs het gebruik van ons kleine gevalletje stuit me soms tegen de borst. Maar niet zo erg als oud brood :-)

brasikurtz zei

Lieden met een verhakselaar (Fargo) zijn ook niet te vetrouwen.;-)

Elsje zei

@brasikurtz: net even via youtube bekeken want dat kende ik niet... Yuk, inderdaad ook niet echt ehrm... goed op de lege maag zeg maar :-P

Branwen zei

Vroeger, toen B nog jong was en 'thuis' woonde, hadden we zo'n ding. Die laden we dan vol met groenten om de winter door te komen. Zo'n kist vol met bloemkool, das ook niet pluis hoor. :P

Linn zei

Begin mij dan ook maar te wantrouwen want hier thuis staat ook zo'n dingen. :-p

Wij vinden dat hier ferm gemakkelijk. De mama gaat maar een keer in de week naar bijvoorbeeld de beenhouwer en dan halen we wat we nodig hebben gewoon uit de diepvriezer. Verder zitten er ook veel ijsjes, kroketjes, soep, brood, groentjes uit de eigen tuin, ... in.