zondag 7 september 2008

Waar hangt Elsje de komende dagen uit?De komende dagen dompelt Elsje zich onder in het Systeem Lab. Of beter gezegd, ze zal erin ondergedompeld worden. Wat is dat eigenlijk, vroeg ze zich vandaag bij de voorbereiding af. De organisatie meldt er het volgende over:

Om te ontdekken hoe systemen in organisaties werken, organiseren wij het Systeem Lab: een simulatie over macht en invloed. Het Systeem Lab leert u:
- De herkomst van het gedrag te begrijpen, wat er achter zit en waarom het (telkens weer) ontstaat
- Hoe we gedrag in de organisatie anders kunnen interpreteren
- Hoe u vanuit uw eigen positie in het systeem met het gedrag van anderen om kunt gaan.

In een intensief tweedaags programma beleeft u de dynamiek van een organisatie systeem. Een systeem dat u ongetwijfeld zult herkennen vanuit uw eigen organisatie. U ervaart hoe macht en onmacht werken en op welke wijze u invloed kunt uitoefenen op de dynamiek tussen de verschillende ‘lagen’ in een organisatie. Het is een intrigerende en intensieve simulatie, waar deelnemers ‘met huid en haar’ in betrokken raken.

Vooral dat 'huid en haar' baart Elsje enige zorgen. Het zou zomaar kunnen zijn dat Elsje daarmee vergaat, oh nee, dat is met man en muis. Nou ja. In dat geval: "Vaarwel!". In alle andere gevallen: "Tot binnenkort!"

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Goeie reis... of niet?
In ieder geval veel succes!

Ina zei

Getver. Lees toch lekker een goed boek :-)
Ina
(iets teveel gesystemlabd het afgelopen decennium)

Anoniem zei

Ziet er interessant uit. Hoewel het me toch ook wat zou afschrikken. Succes alvast!

Anoniem zei

En heb je er wat van opgestoken of waren het verloren dagen? En was het idd intensief? ;-)