woensdag 15 oktober 2008

Een megamug

Elsje heeft zoals iedereen, behalve wellicht een enkele fanatieke entomoloog, een bloedhekel aan muggen. Want niet alleen zoemen de krengen irritant om je kop heen, soms zelfs zo erg dat je als je al in de gelukkige omstandigheid was om in slaap te vallen voordat de mug je op zijn netvlies kreeg... Wacht even, het zijn insecten en die hebben geen netvlies. Nou ja, de pokkenbeesten zoemen je dus gewoon wakker.

Op de een of andere manier is Elsje ook altijd de pineut. Terwijl mensen in haar omgeving een ongeschonden vel houden, lijkt Elsje tijdens de zomer vaak meer op een krentenbol, tenminste, als je van rode krenten houdt in een ongebakken broodje houdt. Die ene mug die zich na de zomermaanden weet te verschansen in het huis, weet Elsjes aderen ook altijd feilloos te vinden. En nee, in de opmerking dat ze kennelijk lekker bloed heeft, vindt ze geen troost.

Een kop in het personeelsblaadje met daarin het woord megamug trok dan ook direct Elsjes aandacht. Nou is het meestal zo dat hoe groter de mug, hoe onschadelijker. Zelden gestoken door een langpootmug. Bij lezing bleek dat het artikel niet draaide om een echt mug, maar om een IFO (intelligent flying object). Dit minihelicoptertje met daarin een cameraatje wordt gebruikt om het ontstaan van files te onderzoeken.De andere benaming voor de Megamug is Filevlieg. Daar krijgt Elsje associaties bij die passen bij die tongbreker: "als vliegen achter vliegen vliegen vliegen vliegen vliegen achterna". Ze pleit voor een insectvrije benaming voor dit type IFO. Iemand een goede suggestie?

3 opmerkingen:

bl@nkie zei

Na ufo's overal op het web, nu dus ook dus ook IFO's en dan in mijn postje van vandaag een ULO! Het moet niet gekker worden. ;-)

brasikurtz zei

ik haat muggen ook op nr 1.;-)
op twee vrachtwagen chauffeurs en op 3 blaffende honden.;-)

Daniel Struyf zei

Misschien heb je het zelf niet eens doorgehad, maar 'een bloedhekel hebben aan muggen' vind ik een pracht van een woordspeling :-)