maandag 13 oktober 2008

Kick die sidekick eruitElsje luistert 's morgens in de auto altijd graag naar Radio 538, waar rond die tijd Edwin Evers op staat. Dat is meestal een lekker programma met slap geouwehoer en fijne muziek. Maar Elsje moet toegeven dat ze zich in toenemende mate ergert aan de vreselijke sidekicks (en dan vooral een van de twee, al weet ze nou nooit of dat nou Niels of Rick is. Nou ja, lekker belangrijk, het zijn maar sidekicks...)

Voorbeeldje: vanmorgen was er een item op het nieuws over de acties die Defensie op poten zet om aan personeel te komen: medewerkers die iemand werven krijgen een bonus en jonge vaders hoeven het eerste jaar na de geboorte van hun kleintje niet op missie. Zie hoog de nood is: het water staat Defensie duidelijk aan de lippen.

Zegt die sukkel van een sidekick als commentaar op dat nieuws: "Belachelijk, als je niet op missie wilt, moet je maar een ander beroep kiezen!"

Duh!

En zo gaat het maar door. Als je een hele week luistert, kun je zeker 20 keer een soortgelijke oerdomme opmerking noteren. En praat-ie niet dom, dan slaat hij rechtse onzin uit, daar is de gemiddelde Telegraaf-lezer een Baader-Meinhof-Groepslid bij!

Tip aan Edwin: kick die sidekick eruit alsjeblieft!

18 opmerkingen:

Zeekraai zei

Tip aan Elsje:
classic FM

Elsje zei

Wow, Anders, ik had nog niet op 'publiceren' gedrukt of je had al een reactie achtergelaten.
Ik krijg daar van die beelden bij van een aan de computer geplakt mens, dolblij als er weer eens iemand een blogje post.
Please, vertel me dat je (nog?) niet zover gezonken ben!?

Hugo Vogel zei

Ik luisterde vroeger graag naar Radio 2, maar met de komst van Sander De Heer is dat plezier een stuk minder. Muziekkeuze gaat achteruit en de presentatie is jolig. Als ik ergens een hekel aan heb....
Ik zou willen dat de Belgische zenders krachtiger waren. Daar weten ze nog wel hoe je prettige radio moet maken.

Branwen zei

Tegenwoordig wissel ik tussen 3 zenders: BNR, Kink en Arrow. En als ze dom gaan lullen zet ik een cd op (dat zal ze leren!)

Anoniem zei

Als ik een keertje radio luister in de auto, zet ik 'm weer snel uit vanwege het stomme geklets, ik wil muziek horen. Het fenomeen sidekicks heb ik sowieso nooit begrepen. Maar leg mij eens uit wat er dom is aan de opmerking die je als voorbeeld aanhaalt?

Anoniem zei

Ik luister zelden, maar verbaas me dan altijd over de miljoenen kostende apparatuur en infrastructuur die er is opgetuigd om die onzin de wereld in te slingeren.

Anoniem zei

Ik ben ook al een aantal jaren allergisch voor popzenders met 'gezellig geklets'. Maar vind in dit geval, net als 'she' dat het eigenlijk niet _zo'n_ domme opmerking was... Je _hoeft_ niet in het leger, maar als je er wel in zit is het handig als je meedoet aan de uitzending circuit, want anders moeten je collega's nog vaker. En die willen misschien ook hun kinderen zien.

Anoniem zei

@ Elsje, tja...
't gaat rap bergafwaarts.
hier
met Anders
géén TV hier op 't Fryske plâtelân...
geen baan bij it Wetterskip
(nog bedankt hoor...)
geen drank
geen vrouwen
alleen de WiFi
van de buuv'
; (

Elsje zei

@she en Elma: als je het bekijkt vanuit de werkgever (Defensie). Want die wil koste wat kost aan personeel komen en het dus zo aantrekkelijk mogelijk maken om daar te komen werken. De actie van Defensie heeft dus niets te maken met of de mensen die er (zouden willen) werken het niet-op-missie-gaan af willen dwingen...

Elsje zei

@Branwen: daarom luister ik op de terugweg naar CDs, dan is er helemaal niets op wat te pruimen is.

Elsje zei

@allen: dank voor de tips voor alternatieve zenders. ik ga eens een poosje proefluisteren daaro

shrink zei

kompervan als je niet naar stubru luistert. de sidekick van thomas staat op, dikke linde, is best wel te pruimen...

Elsje zei

@anders: zielepiet

(jammer van die baan trouwens!!)

Elsje zei

@shrink: tsja, was die maar op mijn autoradio te ontvangen... ik hoor jullie Zuiderlingen er regelmatig over.

shrink zei

maar dat ligt toch niet aan je auto? (flauw grapje :))

Elsje zei

@shrink: wie weet heeft mijn molletje wel een blokkade voor Belgische radiogolven of zo?

brasikurtz zei

is dat die gozer die ook zo irritant overdreven zit te lachen?

Elsje zei

@brasikurtz: yup, the one and only!