zondag 6 januari 2008

Drie-eenheidDit stokje kreeg Elsje van haar. Het kostte wel wat hoofdbrekens, maar hier dan toch the results of the Elsje-jury...

3 artiesten die Elsje in 2007 leerde kennen
* George Enescu, alhoewel of je een componist een artiest mag noemen... Prachtig stuk in Vredenburg gehoord.
* Blue man group, de drie blauwe mannetjes die met allerlei bijzondere percussie-'instrumenten' rockmuziek maken. Zagen Sjaak en Elsje in de Theatherfabriek in Amsterdam.
* Kommil Foo, een Belgisch cabaret-duo, waar Sjaak en Elsje in mei naar toe zullen gaan in de Kleine Komedie. Elsje zag het op Canvas.

3 dingen die Elsje niet licht zal vergeten
* De diagnose ADHD bij de jongste maar vooral ook het effect dat medicatie en gedragstherapie daarop hebben. Een totaal ander kind is het geworden! En dat na jaren tobben en niet geloofd worden ("ach, joh, daar groeit ze wel overheen!"). Elsje heeft hier nog niet over geblogd, ze heeft er de woorden nog niet zo voor gevonden.
* De ooglaserbehandeling die Elsje onderging in februari en die haar brilloos door het leven doet gaan (hoewel het zicht nog niet helemaal optimaal is, helaas zal nabehandeling nog nodig zijn).
* De storm in januari waardoor Elsje noodgedwongen met een paar collega's bij de zus van Elsje moest logeren.

3 stommiteiten/blunders/schaamtelijkheden
Oef, die is moeilijk. Dat soort zaken verdring je toch direct! Nou ok, dan, met de billen bloot...
* Het adres van die zeer attente ex-collega kwijtgeraakt. Daar sta je dan met je kerstkaart. Die maar via de interne post verzonden. O, wat knullig!
* Vorig jaar een prachtige tuin aan laten leggen want toen Sjaak en Elsje in dit huis kwamen wonen was de tuin totaal overwoekerd. Maar veel beter doen zij het niet want de tuin is dit jaar helemaal niet onderhouden...
Maar de ergste blunder is een echt heel erge:
* De vraag aan een vage vriendin hoe zij omging met haar ex (ze was weduwe, oef!)

3 dingen waar Elsje trots op is
* Het klinkt zo obligaat, maar Elsje meent dit uit de grond van haar hart: ze is beretrots op het gezin, je hoort maar al te vaak dat NSG-en niet werken.
* Elsjes werk, waar hard gewerkt wordt maar toch ook veel ruimte is voor een lolletje. Waar ze van alles voor elkaar weet te krijgen. En daarvoor beloond wordt met een prachtige opleiding in 2008.
* Op het feit dat sinds zij erover blogde, de Yes stopt met het weggeven van vibrators aan de lezeresjes die een abonnement nemen.

3 gekochte of gekregen dingen
* De prachtige foto van het vijftal die Elsje voor haar verjaardag kreeg. Siert Elsjes werkkamer en leidt regelmatig tot een kleine quiz: welk kind hoort bij Sjaak en welk bij Elsje?
* Die nog immer prachtige schoentjes
* De tuintafel, zodat Elsje en Sjaak eindelijk buiten in die mooie tuin konden eten. Helaas bedacht het weer toen dat er genoeg zon was geweest, dus echt veel is-ie nog niet gebruikt.

3 mensen die dit stokje van Elsje krijgen
Allereerst Ina, dan Merlijn en natuurlijk ligt Sjaak voor de hand, maar die heeft al een balans opgemaakt dus Elsje geeft 'm als derde door aan Cursief Huigje.

6 opmerkingen:

Ina zei

Laat ik nou toevallig (maar wat is toeval?) al gespot hebben dat jij dit stokje zou krijgen. En toen dacht ik dat als jij 'm zou vinden en zou overnemen, ik wellicht... en ja! Voorbereidingen zijn in volle gang! Ze zijn nog niet zo makkelijk, allemaal.

Jij hebt mooie triootjes gemaakt!

Elsje zei

Laat Sjaak het maar niet horen ;o)

elke zei

mooi mooi
En zo dringt Belgiƫ Nederland binnen ;-)
Al is het me niet duidelijk of jij Vlaamse in Nederland bent of Nederlandse in Nederland.
De vraag van vandaag: kijken Nederlanders echt naar Canvas?

Elsje zei

Grin, Hollandser dan Elsje kun je ze eigenlijk niet krijgen... Ik weet niet hoe het in het algemeen zit, maar voor zover ik weet, wordt er best veel Canvas gekeken. Voor de films, voor de quizjes met Herman van Molle, voor het nieuws met Martine Tange.

Anoniem zei

Jeee gevonden, dankje! Ik zal 'm morgen echt echt gebruiken, houd het in de gaten. Of misschien iets later, maar wel snel.

elke zei

owkaays, de 'hartstikke' in je laatste postje hierboven zei eigenlijk genoeg... ;-)
Ah zo, jullie kijken Canvas. Voorwaar voorwaar. Ik dateer nog uit de tijd dat ik naar reclame keek op Nederland omdat wij dat niet hadden. Met de ondertussen afgevoerde Loekie. En naar Jos Brink en naar Ron Brandsteder.
(excuses als ik de namen verkeerd schrijf, ik was toen nog maar een jonkie)