woensdag 17 september 2008

Brugse belevenissenEn daar was ze dan, in de huiskamer van de Brugse Bed&Breakfast waar Sjaak en Elsje zouden overnachten. En ze was precies zoals Elsje zich voorgesteld had!

Ze hoefden niet te zoeken naar gespreksonderwerpen. Door alle blog- en mailcontact wisten zij al zoveel van elkaar dat het leek alsof ze al jarenlang vriendinnen waren. Maar tegelijkertijd was er een zweem van voorzichtigheid in de gesprekken: "Kan ik dit vragen? Mag ik zo reageren? Of stoot ik haar dan voor het hoofd? Hoe kan ik misverstanden voorkomen?" Maffe combinatie.

Samen iets doen was een briljant idee. Ze had een fietstocht uitgezocht waarbij een groep, onder leiding van een gids, gebouwen van buiten en binnen ging bekijken die ontworpen waren door Huib Hoste (daarover later meer). Elsje zag hierdoor de stad van Elke zoals weinig toeristen die zullen beleven. En op de fiets kletsten zij door. Elsje hoopt dat Marc, die er ook bij was, zich niet buitengesloten heeft gevoeld...

Na de fietstocht gingen ze gedrieën 'op café' om verder te kletsen, onder het genot van een Lekker Belgisch Biertje. En toen ook Sjaak aangeschoven was, aten ze een prima maaltijd in het door de gastheer en -vrouw aanbevolen eetcafé. Alleen die ober! Zelden maakte Elsje zo´n onaardige bediening mee. Belachelijk gewoon. Maar goed, het gezelschap maakte dat weer meer dan goed. Ze sloten de avond gevieren af in een rookvrij (!) Biercafé.

En als klap op de vuurpijl had ze op zondagmiddag bij haar thuis nog een heerlijk etentje in petto. Daar waar Elsje en Sjaak een simpele lunch verwacht hadden, had zij de hele ochtend in de keuken gestaan en dat was eraan af te proeven. Ook haar huis was trouwens zoals Elsje zich dat had voorgesteld. Alleen dan stukken groter...

Elsje ving geen slakken voor Elke en Elke gaf Elsje geen aardbeienijs maar dat was dan ook het enige dat ontbrak aan dit perfecte weekend. Dat houden ze gewoon tegoed voor een volgende keer.

7 opmerkingen:

marc zei

Marc voelde zich niet uitgesloten hoor... en steekt sinds kort opvallend meer zijn arm uit bij het fietsen (meestal bij het bijna inslaan van een straat)... en was de op het biercafé volgende zondag wat 'zwaar' in het hoofd ... en zal de mont ventoux ooit oprijden ... en vond jullie heel fijn gezelschap.

Anoniem zei

Wat fijn zo'n weekend samen!

elke zei

Het was ontzettend leuk. Wordt vervolgd. In afwachting raapt de oudste de slakken op en gooit ze in de compostbak. Waar ze even later weer uit kruipen... ;-)

Elsje zei

@Elke: Fijn voor die slakken, minder fijn voor Elke. Sjaak had trouwens een idee: Elsje en Elke moeten samen maar een blog beginnen onder de naam Elskje. LOL

elke zei

kan overwogen worden... :-)

Anoniem zei

Er lijkt een extra-blog wind te waaien. Ging er gisteren zelf ook een nieuwe beginnen... helaas was de naam al ingenomen (zowel bij wordpress als blogger) ... en dat was niet eerlijk, vooral omdat op die beide blogs slechts 1 bericht geplaatst was (grmpf)

Elsje zei

@elke: ik zag bij jou thuis ook bergen schoenen, we zouden er ook Imelskje van kunnen maken ;-)
@marc: balen!