maandag 1 september 2008

En nu dan ook consequent zijn!Rita V. heeft de wet overtreden, in de jaren '80. Toen mocht dat nog, want toen was ze links. Tegenwoordig natuurlijk niet meer. Als je als rooie rakker ooit de wet overtrad of zelfs maar de schijn wekte dat je met die criminelen die dat uit ideologische beweegredenen alleen maar overwogen te gaan doen, rolt dezer dagen je kop.

Twee jaar geleden heeft Rita al eens toegegeven ooit de wet te hebben overtreden. Destijds was dat nog geen doodzonde. Ook beloofde ze toen af te treden als er nog meer over die zaak boven water zou komen. Nu, twee jaar later, is het eindelijk zo ver: Vrij Nederland onthult het geheime leven van Rooie Rita.

Dan nu ook consequent zijn, Rita, en per direct je biezen pakken! Met het trieste lot van Wijnand D. en Jacqueline C. in je achterhoofd kun jij de kans nog grijpen de eer aan jezelf te houden. Je kunt 'm nu nog smeren voor iemand ook jouw hoofd op het hakblok wenst te zien. Doe dat dan ook maar, verstop je maar. Red je het vege lijf. En val ons verder niet meer lastig met die rare trotse praatjes. Ok? Ok!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

precies !
moven.
en neem Ferdi Mingelen mee, alstjeblieft...

Anoniem zei

@anders:
is dat een nazaat van Joseph Mengele?

Anyway: onze oosterburen gaan toch heel anders hier mee om. Joska Fischer, die fysiek geweld eind jaren '60 niet schuwde werd later zelf een sjieke driedelig-geklede minister van Buitenlandse Zaken. Dat leverde wel wat discussie op maar het kon uiteindelijk allemaal wel.

Elsje zei

@Sjaak: ja, we schijnen een behoorlijk veramerikaanst land te worden, waarbij zelfs het (ooit) roken van een joint een doodvonnis betekent...