zaterdag 11 oktober 2008

I (hartje) de blogosfeer!!Elsje zag een jaar of wat geleden een heel indrukwekkende film. In deze film wordt een jong Russisch meisje door haar moeder in de steek gelaten; haar dochter moet zichzelf maar verder zien te rooien. En dat doet ze, door haar lichaam te verkopen in de disco. Daar ontmoet ze een knappe jongen, die allemaal lieve dingen voor haar doet. Ze is gered. Als hij haar vraagt mee te gaan naar Zweden voor een vakantie, is zij dan ook in de zevende hemel. Alleen blijkt die vakantie niet zo idyllisch als haar door haar vriendje is beloofd. Integendeel. Het is een nachtmerrie.

Na het zien van deze film heeft Elsje uren door het huis gelopen, al scheldend en huilend. En in de jaren die volgden, bleven beelden uit de film zich aan haar opdringen. Daarom vond ze het ook zo erg dat ze bij God niet meer wist hoe de film heette. En googelen op de plot leverde niets op. Maar onlangs kreeg ze van mede-blogger Tom het antwoord: de film heet Lilja 4-ever. Dank, Tom! Nu nog zien dat ik de film op DVD te pakken zien te krijgen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

tjemig.. schrijver pilletjes... :-)

Anoniem zei

Ik heb die film ook al een aantal keer gezien. Elke keer wordt ik erdoor aangedaan. Ik kan de film nooit terug afzetten. Het is te pakkend.
Ik ben blij voor je dat je eindelijk de titel hebt achterhaald.

Linn zei

Dat is er eentje die al heel lang op mijn lijstje van nog te ziene films staat. Ik denk dat het tijd is om nog eens naar de videotheek te gaan.