woensdag 14 mei 2008

DierensexAfgelopen zondag was het Moederdag. Een dag waarop Elsje dol is. Gewoon, omdat ze zo blij is dat ze een moeder is. En helemaal omdat het vijftal dat ze mag bemoederen zo ontzettend leuk is.

De dag bracht veel mooie dingen. Zo werd Elsje verwend met lekkere luchtjes voor het wekelijkse woensdagavond ritueel van een bad met een koppie thee en een boekie en daarnaast een DVD van de Lama's (met daarop de aanprijzing: Koop dit niet, bevat de allerslechtste aller tijden!) omdat de kinderen het zo grappig vinden als hun moeder van de bank afrolt van het lachen. Hrm...

Vervolgens werden de bewoners van Huize Hengeveld in de Vinvis geladen om richting Texel te gaan. Al om elf uur was er plezier op het Texelse strand. Toen het tegen twee uur voor Elsje onaangenaam warm werd, verplaatste het gezelschap zich naar Ecomare, want als Elsje iets leuk vindt, dan zijn het beessies en vooral ook het middelste kind krijgt daar van die straaloogjes van.

Het was er heerlijk. Maar het grappigste moment was toch wel toen twee van de zeehonden onder water gingen paren, recht voor de ramen waardoor bezoekers het hele schouwspel van nabij konden bewonderen. Wat een schaamte voelen veel mensen dan toch! Van de overduidelijke erectie van de ene zeehond werd snel weggekeken. Een oudere vrouw tot de jongste Hengeveldspruit (7 jaar): "Kijk eens, ze gaan kusjes geven." Maar die liet zich niet van de Werkelijk Belangrijke Zaken des Levens afleiden en antwoordde: "Nee hoor, ze gaan vrijen!". Elsje werd gelijk van incest verdacht, zo wantrouwend waren de blikken van de mensen om haar heen...

De dag werd afgesloten met een 'Lekker Texels Biertje' en dito diner in De Lindeboom, waar het personeel zo enorm hartelijk was dat Elsje al bedacht heeft daar van de zomer haar verjaardag te gaan vieren.

5 opmerkingen:

Anders zei

Verkeerde boot gepakt ?
Nou ja,
dan eten we die soesjes
zélf wel op...

elma zei

Hoelaat stonden jullie dan op om vanaf Utrecht om 11uur op de strand in Texel te zijn??!! En dat ook nog blijkbaar na het uitpakken van kadootjes op een gepaste moederdag manier?! Elsje ik weet dat je WonderWoman bent, maar er zijn grEnzen!

Evelien zei

Texel, daar ben ik nu nog nooit geweest.

Elsje zei

@anders: die soesjes houden we tegoed!
@elma: hoho, wacht ff, moeders hoefde alleen maar te "consumeren". Alle lof komt Sjaak en kinderen toe!

Elsje zei

@evelien: ben je wel eens op een van de andere Waddeneidlanden geweest?