donderdag 22 mei 2008

Waar gehakt wordt...De prijs voor het onzinnigste nieuws van vandaag: de Partij voor de Dieren wil af van de benaming 'woensdag gehaktdag' voor de dag waarop de regering aan de Kamer verantwoording aflegt over wat ze in het voorgaande jaar heeft bereikt met het geld dat ze heeft uitgegeven.

Fractievoorzitter Thieme wil graag een 'plantaardige' naam, maar met een concreet voorstel komt ze dan weer niet. Elsje heeft wel een suggestie voor haar: Bosdag (ja, het is echt lachen met dit Elsje). Wat een kul!

Met zo'n dom bijltje is nog niet eerder gehakt in de Tweede Kamer (o, alweer zo'n dijenkletser, ga door, Elsje, ga door!). Waar gehakt wordt vallen spaanders, weet Thieme dat niet? Als ze niet oppast, wordt ze nog in de pan gehakt door haar eigen kiezers die vinden dat ze zich met 'echt' dierenleed bezig moet gaan houden en niet met dit soort taalkundige nonsens.

En dan kan het nieuws ook weer over werkelijk belangrijke zaken in het leven gaan. En kan Elsje weer over zinnige dingen bloggen. Iedereen blij.

2 opmerkingen:

Ina zei

Weten we ook weer hoe Thieme haar tussenbeense níet noemt. En zou ze ook naar een meeting (hihi) gaan?

Elsje zei

@ina: precies!