zaterdag 31 mei 2008

Magnificent sevenLinn had een aardig stokje laten rondslingeren dat Elsje met graagte opraapt.
7 liedjes waar ze regelmatig naar luistert.

1 Dawn is a feeling - The Moody Blues
Dit is een nummer dat Elsje zo prachtig vind dat ze dit graag gedraaid zou zien op haar begrafenis. De tekst is zo troostrijk! Jammer dat ze er dan zelf niet meer van kan genieten...

2 MacArthur Park - Donna Summer
Elsje is er een uit het discotijdperk. En dus mag Donna Summer, de onbetwiste Queen of Disco, niet in dit lijstje ontbreken. Op een van Elsjes favoriete verzamelaars, samengesteld door Sjaak, een van haar favoriete nummers.

3 Ich folge dir gleichfals mit freudigen schritten - Bach
Een van de allermooiste stukjes uit de Johannespassion. Tenminste, als het voldoende jubelend gezongen wordt. Zoals in de uitvoering, gedirigeerd door Gardiner. Maar ook deze Japanse soliste is voorwaar niet slecht (al gebruikt ze een net andere tekstversie). Zucht, Elsje wou dat ze zo zou kunnen zingen.

4 Bløf - Hemingway
Bløf kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Hun meesterwerk Umoja hebben Sjaak en Elsje aan elkaar kado gedaan op Sinterklaasavond 2006. Het nummer Hemingway dat daarop staat, neemt voor Elsje een bijzonder plekje in. Het Cubaanse ritme en de deels Spaanse tekst maken het een genot voor het muzikale oor, en de tekst een genot voor het poëtisch oor.

5. Marco Borsato - Vrij zijn
Natuurlijk vreselijk over de top voor de echte muziekliefhebber: Groots Blij, Groots Verliefd, Groots Verdrietig: Marco Borsato zingt het allemaal vol overgave. Halverwege alle nummers volgt ook de Niet-te-vermijden-Marco-Borsato-modulatie. Maar Elsje is niet te beroerd een blikje Grootse Emoties open te trekken. Vrij zijn is nog immer een van haar favorieten. Dan gaat het volume Groots Open.

6. Jamie Cullum - Nothing I do
Jongens als Jamie Cullum en Wouter Hamel maken moderne jazz, waarin popelementen, jazz, en soms een tikkie soul versmelten tot een geheel nieuwe stijl. Verukkelijk luistervoer. Ik kies nu even voor Jamie omdat ik pas al over Wouter blogde.

7. Michel Fugain - Une belle histoire
Met de zomer in aantocht steekt Fugain altijd weer de kop op. Zeker sinds Elsje een keer goed naar de tekst luisterde. Radio Tour de France-tijd! Voor kind nummer drie is dit er een waar hij helemaal verliefd op is geworden. Een evergreen (maar dan in het Frans natuurlijk). Het filmpje is erg kort maar briljant.

3 opmerkingen:

Evelien zei

Oh, Une belle histoire van Michel Fugain dat is echt een prachtnummer. Eentje waar ik ook regelmatig naar luister. :)

Leuke nummers!

Sjaak zei

Mag ik dit stokje zelf oppakken?

Elsje zei

@evelien: jij hebt voor mij veel onbekend en verrassends op je luisterlijstje! Dit is een leuk stokje!!

@sjaak: graag zelfs!