maandag 5 mei 2008

HamsterenIk loop de brede trappen af, richting de kleedkamers. Wat is het hier een ouwe zooi geworden! De tegels zijn gebarsten, het hout van de halve deurtjes van de kleedhokjes is gerimpeld van het vocht, de verf afgebladderd. Ook ruikt het er een beetje muf. Moet ik me hier omkleden? In deze dump?

Dan bedenk ik me dat de hamster inmiddels wel bevallen zal zijn. Ik ga snel in haar hok kijken. Inderdaad, er zijn twee nieuwe hamsters. Ze hebben hun oogjes nog dicht. Gek alleen dat ze al even groot als hun moeder zijn. Ze moeten nu natuurlijk wel gaan drinken, anders redden ze het natuurlijk nooit. De moederhamster ligt er wat lusteloos bij. Ik leg een van de baby's bij haar in de buurt. Zowel moeder als kind reageren niet. Ik probeer het koppie van het kind tegen de buik van de moeder aan te drukken. Als het me maar lukt ze te koppelen komt het vast wel goed. Maar weer is er geen interesse. Na nog een paar pogingen geef ik het op. Ik vraag me af hoe je eigenlijk een hamster zou moeten melken?

2 opmerkingen:

elke zei

Ik vind het wonderbaarlijk dat je je dat altijd maar herinnert. Ik weet zelden nog iets. Buiten deze week dan, toen ik ineens ander werk had. Raar werk, werk waar ik niet moest werken. En waar ik tussendoor de zolder van mijn ouders moest kuisen. Die zolder leek in de verste verte niet op hun zolder en bleek vol ratten en vogelspinnen te zitten. Bizar, bizar.

Elsje zei

Mooie droom, Elke! Wat zou Freud daar nou weer van maken? ;-)