zaterdag 17 mei 2008

Door het oog van de naald?Ruim een jaar geleden liet Elsje haar ogen laseren. Van tevoren was ze al gewaarschuwd dat, gezien de sterkte die gecorrigeerd moest worden, het resultaat wellicht niet met één behandeling bevredigend zou zijn. En inderdaad, een aantal maanden na de ingreep bleek dat links prima gelukt was, maar in haar rechteroog was nog een afwijking van -1.25 over. Te weinig om er een bril voor te gaan dragen maar behoorlijk lastig: op straat herkent Elsje mensen die haar toezwaaien niet, in de bioscoop kan ze de ondertiteling vaak nét niet lezen, tenzij ze voor in de zaal gaat zitten en meer van dit soort ongevaarlijke maar irritante dingen.

Daarom heeft ze vorige week besloten haar rechteroog nogmaals te laten laseren. Dat ze daar best tegenop ziet blijkt uit twee dromen van de afgelopen week. In droom één ging de operatieassistent ook haar linkeroog afplakken, terwijl Elsje niet bij machte was om haar duidelijk te maken dat alleen het rechteroog gedaan zou moeten worden. In droom twee was de keurige OK in de prettige kliniek veranderd in een smoezelig operatiezaaltje in een viezig achterbuurtkrot. En ook in deze droom was ze niet in staat om de zaak een positievere wending te geven.

Donderdag 19 juni is het zover. Zucht. Hoe vaak zal Elsje hier vantevoren nog over dromen?

5 opmerkingen:

Ina zei

't Lijkt nog maar een heel klein stapje tot de cliniclown!

Merlijn zei

Houd me op de hoogte want met mijn -7 ogen blijf ik toch ook hopen dat ooit ook voor mij de lenzen en brillen de deur uitmogen. Maar ik durf dus nog niet...

elke zei

Wat een durf! Ik ben als de dood voor oog-operaties. Van mijn ogen moeten ze afblijven tot het niet anders meer kan. De bril neem ik er maar bij.

Anoniem zei

En nou maar hopen dat ooglaser-succes in de familie zit:-)! Groetje van je zus met 20-20 vision....

Evelien zei

Donderdag 19 juni. Dat is dus nog een kleine maand voor allerlei nachtmerries. Ik zal een beetje positieve droomenergie je kant opsturen.