zondag 3 september 2006

Beker



Wat een weekend! Althans, op sportgebied dan wel te verstaan. Alle drie de voetballertjes hier in huis hebben gevoetbald voor de beker en alle drie wonnen ze DIK! Als er deze komende week wederom gewonnen wordt, gaan we al een heel eind richting de Kuip (zo riep Sjaak direct al). En aangezien dat tenslotte het walhalla voor de Feyenoord-liefhebbende Kameraadjes van Sjaak en Elsje is, is de stemming in Huize HEMAJAS uitstekend.

Elsje wil deze uitgelaten stemming niet bederven, maar eerlijk gezegd zou ze er niet echt rouwig om zijn als de volgende ronde niet zouden worden overleefd. De volgende rondes worden namelijk op de meest werkende-ouder-onvriendelijke tijdstippen en dito sportvelden gespeeld die je je maar kunt voorstellen: dinsdagavond om 17.30 uur ergens achter Woerden bijvoorbeeld. Of donderdagavond om 18 uur aan de uiterste noordpunt van Maarssen of meer van dat soort ellende.

Het gewone geregeld rondom de voetbaltrainingen en de competitie is eigenlijk al wel meer dan voldoende. Elsje laat als normaal gesproken toch wel redelijk trouwe supporter verstek gaan, hoor. Eigenlijk is Elsje simpelweg niet geschikt voor het leven als ouder van een topsporter, zodra die sport zich buiten de weekends afspeelt.

3 opmerkingen:

Sjaak zei

Voor Sjaak is dat geen issue. Werk wijkt met het zicht op de Kuip. Maar goed, die regelde als zesdeklasser met een vriendjes samen ook zelf de inschrijvingen, t-shirst trainingen, een begeleider en de tactiek.

Jan van Coeverden zei

-1- Over het wijkende werk van Sjaak zal ik nog met hem spreken.
-2- Ik deel de zorg van Elsje geheel want naast dat brengen, langs de lijn staan en halen is er de zorg voor gewassen kleding, in en uitgepakte tassen, en de verzorging van het materiaal en blessureleed.
-3- De geur van kleedkamers, ik heb er weinig mee.

Ina zei

En die wedstrijden duren ook steeds langer, naarmate ze hoger gaan spelen! En de tassen voller met steeds meer en grotere shirts!
"Wij" spelen dit jaar wederom hoofdklasse, fijn naar Dronten en Babberich. En, o gruwel, de eerste bekerronde lijkt ook succesvol te worden afgesloten.
Maar niet teveel gezeurd, ik heb maar één voetballer in huis, het kijken vind ik stiekem vaak wel leuk en gelukkig heb ook ik een 'geen-issue'-man in huis.