dinsdag 26 september 2006

Ken ik jou niet ergens van?Effectieve, en daarnaast originele, openingszinnen: hoeveel ken je daar van? Elsje niet bijster veel.

'Ken ik jou niet ergens van?' is natuurlijk de bekendste, en best wel effectief, want die geeft beiden de kans om in korte tijd te verkennen of er gemeenschappelijke interesses cq. vriendenkringen zijn. Matcht dat, dan kan het nog wel wat worden. Varianten hierop als: 'Ben jij niet de vriendin van Huppelepup?', 'Werk jij niet bij de HEMA?' en meer van dit soort vallen even in deze categorie.

'Heb je een vuurtje?' is bij Elsje, fanatiek antirookster, een absolute showstopper. Tenzij degene die Elsje aan zou spreken met een roos en een kaars voor haar zou staan, dan zit er nog een kansje in dat Elsje dit wel origineel zou vinden. Overigens is dit nog nooit gebeurd, dus het is slechts hypothetisch. En na deze biecht natuurlijk ook niet meer origineel.

Daar houdt Elsjes ervaring wel zo'n beetje bij op. Kennelijk is het moeilijk om origineel te zijn op dit gebied. Vorige week echter, ontmoette Elsje iemand die het gesprek probeerde te openen met de vraag: 'Hoeveel diploma's heb jij eigenlijk?' Elsje moest hierom wel grijnzen. Origineel was deze openingszin wel, maar effectief eigenlijk niet, want Elsje had weinig zin om die intieme kennis te delen met deze wildvreemde.

En zo is er eigenlijk altijd wel wat. Uitdaging aan de lezer: verzin een goede, maar originele, openingszin. De leukste wint: Elsjes lach. PS. En niet hier jatten hoor!

1 opmerking:

Ina zei

Waar gebeurd tijdens de eerste stop aan een Belgische snelweg op weg naar een excursie in Frankrijk voor geografen:
"Hoeveel landen ken je?"