donderdag 9 november 2006

BraamElsje heeft sinds kort de beschikking over een Blackberry. Dit is een apparaatje waarmee je mobiel niet alleen telefonisch bereikbaar bent, maar ook een mailzender en -ontvanger tot je beschikking hebt, evenals je agenda en je eigen adresboek. Superhandig voor de nogal uithuizige Elsje want nu komt het gewoon niet meer voor dat áls ze al een dag rustig achter haar bureau zit, ze alleen maar bezig is met het wegwerken van enorme stapels mails.

Maar ja, zoals dat gaat met moderne technologie, blijkt ook een Blackberry niet veilig te zijn. Zo stond althans afgelopen dinsdag in de krant. De AIVD raadde daarom aan om staatsgeheimen niet per Blackberry te verzenden, noch te ontvangen. Nou, dat lijkt me nogal wiedes. Wie verstuurt staatsgeheimen nou überhaupt per mail? Hoe dan ook, het AIVD-bericht werd gisteren alweer ontkracht.

Het zal allemaal wel, veilig of niet, Elsje is in ieder geval erg blij met haar braam. Lang leve de moderne communicatie!

2 opmerkingen:

Elsje zei

Naschrift: vandaag volgde een berichtje van Vodafone op de Blackberry, waarin aangekondigd werd dat je, mits je het apparaat beveiligd had met pincode en password, de BB net zo veilig is als elke andere Vodafone mobiele dienst. Tja, en wat is nou precies 'net zo veilig als...' vraagt Elsje zich dan direct af!

Anoniem zei

oh elsje er is ontzettend leuk boek op de markt. Who stole mY blackberrie als ik het goed onthouden heb. In de bieb rouleert het en staat af en toe op de sprintersplank. Lezen zou ik zeggen.
gr karin