dinsdag 7 november 2006

SterrenshowTijdens de herfstvakantie was Utrecht gastheer van Cinekid, een filmfestival voor kinderen. Een festival waar slechts cultureel verantwoorde jeugdfilms zijn te bewonderen. En cultureel verantwoord als zij tenslotte zijn, togen Sjaak en Elsje met hun vijftal op een druilerige zondagmiddag richting de bioscoop. Daar zagen zij de prachtige Deense rolprent Kraak!, een soort Oceans Eleven of Mission Impossible voor kinderen.

Maar zoals het een filmfestival betaamt, was er veel meer te beleven dan alleen het filmpje kijken. De kinderen werden ontvangen met kinderchampagne, er waren koekjes in de pauze, een tafel met kleurtjes en kleurplaten. Klap op de vuurpijl was een verkleedpartij, waarbij de kinderen verkleed als filmsterren en geschminkt op de foto gezet konden worden. Drie van de vijf zagen daar wel wat in en poseerden vele malen voor het organiserend damescomité.

En ondanks het feit dat deze meiden het echt uitnodigend hadden neergezet, bleef het in het foto-hoekje erg rustig, dat wil zeggen dat verder geen enkele andere bezoeker aan dit onderdeel meedeed. Zo gaat dit een volgende keer natuurlijk niet meer georganiseerd worden. Zonde, want de kinderen vonden het schitterend!

Het hele NSG genoot, en deed dat nog eens dunnetjes over toen een week later de foto's keurig de inbox binnen gleden. Zo is cultureel verantwoord ook nog gewoon lollig.

Geen opmerkingen: