donderdag 23 november 2006

UitslagTsjeeminee, wat een uitslag heeft Elsje van die uitslag. Als ze van tevoren een wedje had gelegd over de meest ridicule zetelverdeling, had ze het zó gek niet kunnen verzinnen.

De partij van Wilders, de Limburgse Mozart, behaalde maar liefst negen zetels. NEGEN! Kan die nou niet beter een deuntje gaan doen met mede-Limbabwees André Rieu??
En Bos, die door de kiezers het bos werd ingestuurd, had het lef om met de armen in de overwinningsstand op tv te verschijnen. Bijna te genant voor woorden.
Bas vd Vlies, de lijsttrekker van de SGP, de partij die tegen vrouwenrechten (anders dan het aanrecht) is, bedankte met een boek de campagneleider, nota bene een vrouw (Elsje vraagt zich af of zij ooit heeft mogen leren lezen?). Deze fossiele partij werd alwéér niet weggevaagd.
Maar het kan nóg zotter: absolute toppunt is het tweetal zetels die de Partij voor de Dieren haalde. Nou houdt Elsje best van dieren hoor en echt niet alleen als een filetje op het bord, maar zolang er nog mensen in Nederland leven die het minder hebben dan de hond van Georgina Verbaan, stemt Elsje op een Partij voor Mensen.

Haar partij, GroenLinks deed het overigens keurig en verloor slechts één zetel. Kijkend naar resultaten van GroenLinks sinds de oprichting in 1989, is dit een gemiddeld aantal. Duidelijk gevalletje van trouwe achterban. En het aantal partijleden groeit gestaag. Hoop doet leven.

En nu maar eens kijken welke (in)formateur Beatrix gaat opzadelen met de schier onmogelijke opdracht een kabinet te smeden.

Geen opmerkingen: