zondag 26 november 2006

Honderd procent Elsje (3)Zoals dat gaat, pik je dan eens hier een ideetje en dan weer daar een ideetje voor een blogje. Dit hier en daar kan eigenlijk overal zijn. Andere blogs bijvoorbeeld. Zo kreeg Elsje via het blog van 'Papa' ineens een idee, want hij had het over de m/v test uit het gelijknamige programma van Linda de Mol en Beau van Erven Dorens. In dit programma gaan Linda en Beau op een wetenschappelijk verantwoorde wijze de vooroordelen over mannen en vrouwen bevestigen en/of ontkrachten.

Nou is Elsje een groot Linda-fan en dat meent ze serieus. Wat die vrouw een vrolijke alleskunner! Daar is Elsje, als ze weer eens aan het stressen is om alles wat moet gebeuren in die 24 uur die een dag bevat te proppen, best wel eens jaloers op. Natuurlijk troost zij zich dan met de gedachte dat Linda ongetwijfeld ook wel eens chagerijnig is en haar kinderen afsnauwt, maar toch...

Elsje dacht dus geen moment langer na en surfte vlug naar het m/v-testje. Zeker als daar een wetenschappelijke basis aan ten grondslag ligt is een testje natuurlijk nóg leuker!

Wat bleek na het gezwoeg om de uitgebreide vragenlijst in te vullen:
-------------------------------------------------------------------------------------

Beste Elsje,

Jouw Female Score is 40.6%
Afhankelijk van het gezelschap vind je het prettig tussen vrouwen of mannen. Je kan je doorgaans inleven in de standpunten van beide partijen.
Ter Info: Je Male-score bedraagt 59.4%

-------------------------------------------------------------------------------------
Pfjoe, wat een opluchting: Elsje is nog gewoon honderd procent Elsje en keurig verdeeld over 'mannelijke' en 'vrouwelijke' eigenschappen. Maar wat levert deze mix van eigenschappen nou eigenlijk op voor iemand?
-------------------------------------------------------------------------------------
Op welk Type Vrouw lijk je het meest?
Je hoogste typescore is 83.6% Femme Fatale: je bent erg vlot in de omgang en je geniet er met volle teugen van wanneer alle blikken jouw richting uitgaan. Mannen vallen met bosjes voor je charmes. Je weet heel goed wat je wil en wat je wil is echt niet huisje, tuintje, ventje; hoewel een ventje mag je wel eens smaken. Je leeft snel en intens, waarbij je GSM een centrale plaats inneemt. Je hebt hoegenaamd geen angst om het buitenbeentje te zijn, integendeel. Je wil tonen wat je allemaal in je mars hebt en dat is heus meer dan een sexy poep of een leuke snoet. Je wil alles uit je leven puren en je hebt er best wat voor over, maar 'het wanneer en het hoe'is iets dat je liever zelf bepaalt. Je bent met andere woorden geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en wie smoor op je wordt, zal dit snel merken....

Overige Types
Dolle Mina: 79.8%
Florence Nightingale: 72.4%
Muze 56.0%
Assepoes 27.6%
Harde Tante 26.8%

-------------------------------------------------------------------------------------
So far, so good. Dit is een uitslag waar Elsje best tevreden mee is. Maar ja, toen kwamen de resultaten van deel twee van de test:
-------------------------------------------------------------------------------------
Met welk type Man klikt het al dan niet?
Ondernemer
Hoogoplopende passie die nasmeult en meerdere malen opnieuw kan opflakkeren

Maker
Hij heeft het moeilijk met de aandacht die je trekt

Leider
Makkelijk bij te sturen door zijn ijdelheid te strelen

Huisman
Niets voor jou of het zou een one-night-stand moeten zijn

Poëet
Je kan zijn muze worden

Rebel
Zijn waarden zullen de jouwe niet zijn, maar liefde maakt blind

-------------------------------------------------------------------------------------
Ha, nu zou het eindelijk wetenschappelijk bewezen worden dat Sjaak en Elsje een ideaal koppel vormen. Dus Sjaak vulde het testje ook in. Bleek hij toch een huisman te zijn. Tja... Elsje zal die Linda wel eens even laten zien dat zij de spreekwoordelijke uitzondering op de regel is! Elsje moet wel toegeven dat ze al moe wordt bij de gedachte aan nóg iets bewijzen, maar ja, voor de wetenschap moet je wat over hebben, toch?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tsja, dan pas je beter bij Papa. Maar ik denk dat Sjaak langer nasmeult.

Ina zei

LOL!
Ik heb het testje ook gedaan!
Zal ik er dan ook maar een blogje aan wijden?
Ik verklap vast: van ons samen zouden de stukken afspringen ;-)
Maar jij...elke nacht een one night stand ... wens je nog meer??

Sjaak zei

Detail: Sjaak vulde de test in, na het blogje van 'papa' erover te hebben gelezen en attendeerde toen de VdH. Dit verhaaln suggereert iets anders. Je kunt wel zien wie de broek aan heeft.

smiley zei

Oh, ook dit lijkt me énorm leuk, maar ook weer verdwenen... té lang geleden he :-)